No, więc jakie cechy w 500D zdecydowały, że chcesz go wymienić na coś innego? Odpowiedź na to pytanie jest kluczowa, jeśli wybór ma mieć jakiś sens DLA CIEBIE. Bo każdy ma nieco inne wymagania.
No, więc jakie cechy w 500D zdecydowały, że chcesz go wymienić na coś innego? Odpowiedź na to pytanie jest kluczowa, jeśli wybór ma mieć jakiś sens DLA CIEBIE. Bo każdy ma nieco inne wymagania.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Używałeś 500D czy miałeś 500D? Bo pod pojęciem "używałem" mieści się też pożyczenie od kolegi na jeden wieczór :-). Wtedy raczej nawet nie liźniesz tego co oferuje lustro, jakie ma zalety, wady... Natomiast jeśli miałeś 500 dłużej to uważasz że 550 to będzie taka przepaść że warto kupować ją zamiast 500? Pytam w ślad za innymi: co takiego super miałoby być w 550 że chcesz ją zamiast 500? Rozumiem gdybyś miał wcześniej np. 350... To nie moja sprawa, ale sytuacja co najmniej dziwna ;-). Ale to Twoja kasa, kupuj jeśli masz taka wolę ;-)
300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)
Mniejsza waga kosztem ergonomii bo zdjęcia z obu bedą identyczne.
Jeżeli chcesz mieć jak najlżejszy zestaw, bo np. zdjęcia robisz głównie wycieczkowe to bierz 550D, zostanie Ci parę stów w kieszeni. Jeżeli waga nie ma znaczenia, to 60D będzie na pewno wygodniejszy i bardziej szpanerski.
SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria
60D-to jednak znacznie lepsza pucha niż550D.
50D+350D+szklarnia.
poczyniłem pewne założenia, i:
jak będziesz chciał robić zdjęcia na life view i chcesz sobie kupić fajny aparat pod choinkę z bajerami to chyba lepsze będą soniaki a33 i a55. Tam na life view autofocus przynajmniej szybko chodzi.
jakkul
staram się ...
Stało się
Kupiłem 60D
Jak narazie wszystko jest ok
Pięknie współpracuje ze szkłem 15-85
Myśle ze na poczatek mi wystaczy![]()
Dobrze zrobiłeś, sam mam zamiar wymienić 450D na 60D. Miało być 7D, ale fundusze ciągle mi uciekają z portfela. Następnym razem nie zadawaj pytań na forum, bo tutaj niezależnie od treści pytania i tak poleci fala krytyki![]()
też gratuluję. Wrzucaj fotosy!
jakkul
staram się ...