Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 101

Wątek: 60D czy 550D

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artd4 Zobacz posta
    No coż...60d jest sprzętem pewnie bardzo dobrym,
    a jedyny minus ,ale to wielki minus to oznaczenie go XXd
    Czesto słyszę, ze to dobry,mały aparat z możliwością nagrywania wideo i podgladem
    ruchomuch obrazów na ruchomym LCD.Czyli fajna kamerka
    Niestety, ale miałem ją tylko na momenclk w swoim ręku
    No i własnie troche gnębi mnie takie pytanie
    Moze ktos mi na nie odpowie ?
    Czy po włączeniu aparatu ukazuje sie ekranie jakiś fajny ekran powitalny z ciekawa animacją i muzyczką...???
    No pojawia się ta sama znana od paru lat wejściówka canona ale bez muzyczki... "sensor cleaning"

Domyślnie

550 nie jest złym aparatem, pod względem filmów nie wychodzi wcale gorzej od 60d. Ja miałam podobny dylemat ale ostatecznie zdecydowałam się na tańsze body i lepszy obiektyw. Sporo czasu spędziłam oglądając filmiki testowe użytkowników, tobie tez polecam...

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Tak sie zastanawiam, bo ja mialem jakis czas temu podobny dylemat... Co tak naprawde rozni 500D od 550D poza cena i mozliwoscia podlaczenia zew. microfonu?

pozdr..
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flankerp Zobacz posta
    Tak sie zastanawiam, bo ja mialem jakis czas temu podobny dylemat... Co tak naprawde rozni 500D od 550D poza cena i mozliwoscia podlaczenia zew. microfonu?

pozdr..
    Co za pytanie
    Porównaj specyfikację obu, to się dowiesz.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Mialem na mysli bardizej praktyczne roznice niz papierowe... np. szybszy af, cicha migawka (ta w 500D jest naprawde glosna) itd...
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Domyślnie

cicha migawka
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Domyślnie 60d ekran

Nie rozumiem krytyki obrotowego ekranu. Jak ktoś nie ma o tym pojęcia niech bzdur nie pisze. Ze swoim S5IS (obrotowy ekran) przejechałem świat wokół (dosłownie) i akurat uważam, że mam prawo się w tym temacie wypowiedzieć. Aparat był wysoko w Himalajach, na pustyni w Afryce, na spływach itd. itp... w każdym razie ten krytykowany ekranik sprawdza się doskonale (nie zawsze przecież i nie trzeba go non stop używać) i mimo ekstremalnych zastosowań nadal działa (loty na paralotniach, raftingi, trekingi, nagrywanie podczas jazdy motocyklem, jazda na łyżwach itd.).
    Mimo na prawdę dużego przebiegu (kilkadziesiąt tyś.) i wielu obracań ekranu o dziwo taśmy dalej kontaktują i nic zupełnie się nie dzieje.

Ci co krytykują to jacyś niepoprawni konserwatyści!
    Zobaczycie, że i w 5d takiego ekranu się doczekamy i bardzo dobrze!
    Gadanie, że już się widzi jak łamie się przy upadku to jakaś pomyłka.
    Jak ktoś zamiast cykać zdjęcia rzuca aparatem (bo mu nie wychodzą?) to niech zmieni hobby!

Owszem, może komuś ten ekran nie być potrzebny ale niech nie krytykuje od razu że jest do d.... A czy tryby typu portret, automat używacie?
    Skoro nie to krytykujcie producentów że je dają. Przecież są zupełnie zbędne.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wyatt Zobacz posta
    ...
    Owszem, może komuś ten ekran nie być potrzebny ale niech nie krytykuje od razu że jest do d.... A czy tryby typu portret, automat używacie?
    Skoro nie to krytykujcie producentów że je dają. Przecież są zupełnie zbędne.

Pozdrawiam

Może to nie ładnie tak z kontekstu wypowiedzi wyciągać, ale cóż :-D. Jeśli istnieje taka możliwość, chętnie korzystam z programów tematycznych i nie uważam że są one jakoś zbędne, ale może jestem jedynym wyjątkiem potwierdzającym regułę.

Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja bym dołożył do 60D, większe gabaryty, lepiej leży w dłoni i odchylany ekran
    uważam za dużą zaletę. Dodatkowy wyświetlacz.

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Domyślnie

A co za roznica czy magnezowy czy aluminiowy.Dla mnie liczy sie obrazowanie.Z tej trojki (7d,550 i 60d tonalnosc jest najlepsza w 60d.I obraz jakby <łagodniejszy> - moje subiektywne odczucie.Regulacja do niedawna nie była nam potrzebna:-) A poza tym 60d jest nowszy i lepiej dopracowany.Co ciekawe w dxomark pisza,ze ma wieksze piksele i milion mniej!!! Moze to prawda? Moze dlatego obrazowanie jest nie takie superperfekcyjne?
    pozdrowki
    6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów