Pokaż wyniki od 31 do 40 z 117

Wątek: [porównanie] 135L vs 100L Macro

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Sprawdziłem, zmierzyłem, jednak pomyliłeś się i to dość znacznie.

W obiektywie 100L macro obiektyw zaczna tracić światło (rozpoczyna się fizyczny proces domykania przysłony wraz ze zmniejszaniem odległości na pierścieniu) od ok. 65 cm Od tych 65 cm do nieskończoności obiektyw jest w pełni otwarty i ma faktyczne światło 2.8. .
    Kuba a moglbys podpowiedziec metodologie pomiaru ? bo bym chetnie sprobowal, probowalem na zasadzie obiektyw skierowany w siebie samego, wizjer w okno zeby bylo w miare jasno i patrzylem jak zachowuje sie przyslona ale nie widze tego o czym piszesz, oczywiscie proby albo z wcisnieta * albo do polowy wcisnietym spustem, probowalem takze na AI focus i zblizac i oddalac od siebie ale tez jakos tego nie widze :/

natomiast calkowicie zgadzam sie z tym co bylo napisane wczesniej o nazwijmy to "2trybach pracy AF", w ciemnych albo nazwijmy to 'nie_makro' warunkach AF jest naprawde b.szybki, powiedzialbym ze praktycznie to samo co C85 1.8, natomiast jak nie trafi za pierwszym razem na plaskiej i jednolitej powierzchni albo pracujemy na naprawde minimalnych odleglosciach ostrzenia to wowczas caly zakres w ta i z powrotem to jest nawet 2s

jesli chodzi o subiektywne odczucia to obiektyw dostalby ode mnie 4.8/5 te -0.2 za brak mozliwosci podpiecia 1.4x i 2x konwertera
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tak dziala AF u mnie, szklo podpiete do 5Dc

http://www.youtube.com/watch?v=45vGLWKXtyM
    Ostatnio edytowane przez miszaqq ; 23-11-2010 o 15:01 Powód: Automerged Doublepost
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Uprawnienia umieszczania postów