Najasolidniej wykonanym obiektywem spod znaku L, z kŧórym miałem do czynienia, był Canon 24-70 2.8 L. Mimo wysuwającego się tubusu, sprawia niesamowicie solidne wrażenie.
Najasolidniej wykonanym obiektywem spod znaku L, z kŧórym miałem do czynienia, był Canon 24-70 2.8 L. Mimo wysuwającego się tubusu, sprawia niesamowicie solidne wrażenie.
Będąc na targach w Łodzi podpinałem te 2 obiektywy do 6D i zdecydowanie 100L i jego AF było szybsze niż w 135L było to zdecydowanie odczuwalne. Celność AF była porównywalna, jak nie taka samaNo i faktycznie 100L jest bardzo ostra od 2,8 tak jak widać to na zdjęciach Cichego.
Może udzieliły Ci się emocje targowe ale AF w 100L w żadnym wypadku nie jest szybszy niż w 135L - nie ma takiej możliwości. Nie jest nawet równy z tym jaki oferuje 135L. Wiem to z własnej praktyki.
Ostatnio edytowane przez horak ; 31-03-2014 o 22:18
Też się zdziwiłem jak to przeczytałem. 135L jest szybsze moim zdaniem.
Podeszłem do stanowiska Canona pod koniec targów, nie było ludzi i nikt mnie nie cisnął, a kolejka nie napierała. Co do szybkości AF jest to moje zdanie i nikt się z nim nie musi zgadzać. Dla mnie szybkość af była wyraźnie odczuwalna w oświetleniu "targowym" na korzyść 100L.
Celowałeś na różne odległości ? Bo jeśli tak to dziwna sprawa - przejechanie całej skali odległości w 135L jest zauważalnie szybsze.