Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Wątek: nie wytrzymałem .... inne forum

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Chodzi chyba o to, że tam na forum wszyscy jakby nie rozumieją o co chodzi.
    Znaczy był tu kiedyś taki gość o cholernie trudnym nicku, który cały czas zacięcie bronił swojej opinii o wyższości 350d nad 20d. I tam widocznie większość dyskutantów ma podobne poglądy.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -=Festyk=-
    Ale czemu wszystko sprowadzasz do zdjęć?Przecież popmartowi chodził chyba o obeznanie ludzi z tamtego forum w tematach technicznych,a nie podważał jakości ich zdjęć.Chyba,że ja czegoś nie rozumiem
    poniekąd chodziło mi o jakość dysputy ... i argumentów

Publius
    Guest

Domyślnie

No fakt... nie ma co tutaj sie klocic

To najwyrazniej jest forum ludzi zajmujacych sie sprzetem, a nie robieniem zdjec. Nie wzialem tego z powietrza, bo w stopkach sa odnosniki do Waszych najlepszych fotografii. O ile nie pomylilem fotografii z testami nowego sprzetu

A tak btw to zauwazylem, ze warszafka jak zwykle wszystko najlepiej wie

Poza tym - smieszne jest komentowanie Bona i jego tworczosci, bo nawet mu do piet technika i doswiadczeniem nie dorastacie.

Milego sprzetomacania zycze

Cytat Zamieszczone przez Venio
    buehehe co to znaczy wykorzystac pelne mozliwosci matrycy? czegos nie wiem? :>
    prawdopodobnie to, ze porownujac sprzet oraz fotki jakie niektorzy z tego forum maja w stopce mozna dojsc do wniosku, ze nie warto bylo wydawac tylu pieniedzy na piekny czarny sprzet jak kolega wspomnial. takie same fotki zrobilaby cyfrowa malpa lepszej jakosci. i tyle. wiec po co sie przescigac w kupowaniu coraz lepszego sprzetu skoro jakosc fotek stoi w miejscu? trzeba bedzie jeszcze troche poczekac, zeby aparat sam myslal i robil zdjecia za nas.

PS: nowe = lepsze?
    Ostatnio edytowane przez Publius ; 04-12-2005 o 18:53

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Publius
    Poza tym - smieszne jest komentowanie Bona i jego tworczosci, bo nawet mu do piet technika i doswiadczeniem nie dorastacie.
    Ale za to kulturą bijemy go na głowę i oto w mojej wcześniejszej wypowiedzi chodziło.

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

To najwyrazniej jest forum ludzi zajmujacych sie sprzetem, a nie robieniem zdjec. Nie wzialem tego z powietrza, bo w stopkach sa odnosniki do Waszych najlepszych fotografii. O ile nie pomylilem fotografii z testami nowego sprzetu

A tak btw to zauwazylem, ze warszafka jak zwykle wszystko najlepiej wie

Milego sprzetomacania zycze

prawdopodobnie to, ze porownujac sprzet oraz fotki jakie niektorzy z tego forum maja w stopce mozna dojsc do wniosku, ze nie warto bylo wydawac tylu pieniedzy na piekny czarny sprzet jak kolega wspomnial. takie same fotki zrobilaby cyfrowa malpa lepszej jakosci. i tyle. wiec po co sie przescigac w kupowaniu coraz lepszego sprzetu skoro jakosc fotek stoi w miejscu? trzeba bedzie jeszcze troche poczekac, zeby aparat sam myslal i robil zdjecia za nas.

PS: nowe = lepsze?
    O!!!!!!!!! Troll!!!!!!!!! :grin:
    Kto go podkarmi, fajnie się zaczyna?

Publius
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44
    Ale za to kulturą bijemy go na głowę i oto w mojej wcześniejszej wypowiedzi chodziło.
    a gdzie Ci ublizyl? Moze jakis przyklad? z reszta odchodzimy od meritum...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

nie pomyliles. to jest forum sprzeto-onanistyczne.

ale chocby z tego powodu to tutaj przede wszystkim bym szukal opinii o sprzecie. a ze sa one czesto oderwane od fotografii innej niz kart testowych... to juz jest wpisane w definicje, poniekad

ujmijmy to w ten sposob: mam na ten temat nieco odmienna opinie. to dobre portfolio, ale z tymi argumentami o niedorastaniu do piet to troche nie bardzo.

nie zapominaj, ze zdjecia to nie tylko warsztat i doswiadczenie. to tez wrazliwosc.. last but not least: to co sie jednemu podoba, innemu wcale nie musi. dlaczego zakladasz, ze portfolio wskazanej osoby mnie powalilo?

prawdopodobnie to, ze porownujac sprzet oraz fotki jakie niektorzy z tego forum maja w stopce mozna dojsc do wniosku, ze nie warto bylo wydawac tylu pieniedzy na piekny czarny sprzet jak kolega wspomnial. takie same fotki zrobilaby cyfrowa malpa lepszej jakosci.
    prawda. w przypadku wielu uzytkownikow tego forum to prawda. ale nie ekstrapolowalbym tych wnioskow na wszystkich uzytkownikow. troche wiecej pokory proponuje
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 04-12-2005 o 19:57

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    nie ekstrapolowalbym tych wnioskow
    akustyk, możesz mi to przetłumaczyć?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

no cze,

z racji ze bywam na obu to dorzuce swoje 3 grosze

powszechnie wiadomo, ze fotoarts nie jest forum sprzetowym, to widac, słychac i czuc, sprzet wykorzystujemy tam do robienia zdjec i głownie o tym
    sie tam dyskutuje... jesli tylko pojawia sie u nas user mający zalazki onanizmu sprzetowego natentychmiast wysyłam do was

zadna z nas konkurencja 90% userów to amatorzy, uczacy sie robic lepsze zdjecia sprzetem roznej masci, marki i ceny, takze, roznych co do niego oczekiwan... dla kazdego cos miłego, kazdy odpowiada swoim nickiem za to co pisze i jak pisze, wiec prosze nie generalizujmy...

reasumując: ja nie widze tu pretekstu do wzniecania durnych wasni miedzy dwoma społecznosciami o roznych priorytetach sprzetowo-estetycznych i kropka, wy widzicie?

Pojdzmy za głosem wieszcza jana

- A Kapusta rzecze smutnie:
    - Moi drodzy, po co kłótnie,
    - Po co wasze swary głupie,
    - Wnet i tak zginiemy w zupie!
    - A to feler
    - Westchnął Seler.

POZDRAWAM

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

a gdzie Ci ublizyl? Moze jakis przyklad? z reszta odchodzimy od meritum...
    ubliżył? Mnie? Nigdzie, ale wypowiedzi w stylu:
    reszta to pitolenie nie do skonsumowania dla zwyklego fotografa,nawet dla mnie. a pelna klatke to sobie mozna wsadzic w d...e tyle z niej pozytku
    bo durni ludzie wola zamowiac zdjecia na cyfrze. tylko czemu oni tacy durni?
    i to tylko z dwóch postów, nie świadczą najlepiej o kulturze piszącego.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów