Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: 7D i co dalej z tymi szkłami

Mieszany widok

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siemek Zobacz posta
    Najpierw proponuję obejrzeć porównanie ostrości obu obiektywów (17-55 i 17-85): http://www.the-digital-picture.com/R...=0&FLI=0&API=0
    (moim zdaniem 17-85 wygrywa w całym zakresie, a zwłaszcza na szerokim końcu) (wiem wiem że zdjęcia to nie tylko ostrość, ale i głębia)
    ...
    No z tej uwagi i tego porownania to tylko :-D . Dawno sie tak nie rozbawilem.
    Mysle ze wielu to czytajac biedzie mialo niezly ubaw.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RomanS Zobacz posta
    Mysle ze wielu to czytajac biedzie mialo niezly ubaw.
    A byłeś pod tym linkiem i widziałeś porównanie? Ostatnio na forum parę osób narzekało na ostrość wychwalanego 17-55 spodziewali się żylety a jest lekkie mydełko i ten link to potwierdza. Pytanie czy jest to skutek kilku słabych egzemplarzy (gdzie jest kontrola jakości) czy to szkło jest takie w rzeczywistości.

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    A byłeś pod tym linkiem i widziałeś porównanie? Ostatnio na forum parę osób narzekało na ostrość wychwalanego 17-55 spodziewali się żylety a jest lekkie mydełko i ten link to potwierdza. Pytanie czy jest to skutek kilku słabych egzemplarzy (gdzie jest kontrola jakości) czy to szkło jest takie w rzeczywistości.
    Oczywiscie, ze bylem. I przed pisaniem takiego zarzutu radze dokladnie patrzec co tam jest porownywane.
    C. 17-55/2.8 IS uzywam od pierwszych miesiecy jego pojawienia sie. C.17-85 tez uzywalem przez jakies 1/2 roku, w momecie pojawienia sie go na rynku. Tak ze wiem dokladnie co napisalem.

Uprawnienia umieszczania postów