Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Aparat na meczu

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciejPN Zobacz posta
    jest na to jakis punkt regulaminu? Bo na LE z kiedy grał Lech z MC mase ludzi na trybunach z naprawde dobrym sprzetem widzialem, dlatego sie zastanawiam jak to jest.
    Nie wiem jak z Lechem, ale kazdy przyzwoity klub jak np. Legia Warszawa ma regulamin na stronie internetowej. Wynika z niego, że sprzęt profesjonalny to taki co ma wymienną optykę. W zasadzie fotografowanie na terenie takich obiektów jest zabronione bez zgody właściciela. Więc mogliby zabronić używania jakichkolwiek aparatów gdyby zechcieli.

P: Ile kosztuje kiełbaska?
    O: Kiełbaska z pieczywem i zestawem to koszt ok.12 zł.

P: Czy można wnosić swoje jedzenie i picie na stadion?
    O: Nie wolno wnosić żadnych napojów w butelkach. Można wnieść na stadion swoje jedzenie.

P: Czy mogę wnieść na stadion jabłko?
    O: Owoce takie jak jabłka, gruszki czy pomarańcze nie powinny być wnoszone na stadion.

P: Czy na stadion mogę wnieść aparat fotograficzny?
    O: Na stadion można wnieść aparat fotograficzny bez wymiennej optyki. Aparat ze wymienną optyką traktowany jest jak sprzęt profesjonalny i nie może być wnoszony na stadion przez kibiców.

P: Czy na stadion można wnieść kamerę?
    O: Nie, zgodnie z regulaminem rozgrywek nie można nagrywać meczu kamerą. Dopuszczalne jest nagrywanie komórką czy aparatem fotograficznym.

P: Czy na stadion mogę wnieść parasol?
    O: Nie ma takiej potrzeby – wszystkie miejsca siedzące na stadionie są zadaszone.

P: Co się stanie z przedmiotami, które zabrałem na mecz, ale nie mogę wnieść na stadion?
    O: Zostaną przechowane w depozycie i oddane po zakończeniu meczu.

Bywalec
    Miasto
    chojnice / piła

Domyślnie

zainspirowałeś mnie do sprawdzenia. na stronie Lecha jak przy informacjach o zakupie biletu na mecz jest coś takiego "Prosimy o zapoznanie się z regulaminem stadionu". wchodzisz, a tam w regulaminie na podstawie ustawy o bezpieczeństwie masowym
    Rozdział IV
    Warunki uczestnictwa w imprezie masowej – meczu piłki nożnej
    paragraf 4, punkt 3. Zabrania się wnoszenia na imprezę masową – mecz piłki nożnej
    a. jakiejkolwiek broni
    b. wszelkich napojów alkoholowych - w przypadku próby wniesienia ich na teren imprezy podlegają konfiskacie lub zniszczeniu.
    c. niebezpiecznych przedmiotów, mogących być użytych jako broń oraz kasków, parasoli o ostrym zakończeniu;
    d. butelek, kubków, dzbanów lub puszek wykonanych z twardego materiału, w tym butelek plastikowych;
    e. wyrobów pirotechnicznych i innych podobnie działających przedmiotów oraz wszelkiego rodzaju materiałów potencjalnie pożarowo niebezpiecznych;
    f. alkoholu, środków odurzających i psychotropowych lub innych podobnie działających środków;
    g. materiałów, zawierających treści rasistowskie, polityczne, ksenofobiczne, lub wulgarne;
    h. zwierząt, za wyjątkiem psów – przewodników;
    i. pojemników do rozpylania gazu, substancji żrących lub farbujących;
    j. materiałów reklamowych za wyjątkiem dopuszczonych za pisemną zgoda organizatora;
    k. przedmiotów niewymiarowych, które nie mogą być schowane pod siedzenie;
    l. dużej ilości papieru i/lub rolek papieru;
    m. przedmiotów wytwarzających niewspółmierny do okoliczności hałas, w tym trąbek oraz przedmiotów z napędem mechanicznym lub elektrycznym.
    n. wskaźników laserowych;
    o. kamer i aparatów fotograficznych oraz innych tego typu urządzeń rejestrujących dźwięk lub obraz, za wyjątkiem przeznaczonych do ściśle prywatnego użytku;
    p. urządzeń służących do przesyłania w celach komercyjnych obrazu, dźwięku, opisów wydarzeń poprzez Internet lub inne formy przekazu za wyjątkiem dopuszczonych za pisemną zgodą organizatora
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    konkretnie te dwa podpunkty
    o. kamer i aparatów fotograficznych oraz innych tego typu urządzeń rejestrujących dźwięk lub obraz, za wyjątkiem przeznaczonych do ściśle prywatnego użytku;
    p. urządzeń służących do przesyłania w celach komercyjnych obrazu, dźwięku, opisów wydarzeń poprzez Internet lub inne formy przekazu za wyjątkiem dopuszczonych za pisemną zgodą organizatora
    Jak widać dość ogólnie ujęte
    Ostatnio edytowane przez tito86 ; 17-11-2010 o 09:17 Powód: Automerged Doublepost

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Generalnie jest tak, że w takim przypadku obowiązuje ustawa o imprezach masowych oraz jeśli istnieją regulaminy danych stadionów. Jeżeli nigdzie nie jest napisane, że nie można wnieść to formalanie nie mają prawa Cię nie wpuścić ze sprzętem. Oczywiście praktycznie może być różnie, jak to w życiu bywa. Proponuję zapytać po prostu oraganizatora meczu o tą sprawę i będziesz miał jasność. Pewnie na załatwienie tego drogą mailową nie ma szans, ale można przecież zadzwonić. Znalazłem tutaj www.lechpoznan.pl/pliki/cms/333/regulamin_imprezy_masowej.doc regulamin, ale z teg co widzę reguluje on mecze organizowane przez KKS LECH POZNAŃ, a w tym przypadku organizatorem jest chyba nasz "ukochany" PZPZ. W regulaminie tym jest kwestia focenia poruszona w paragrafie 4 ust. 3 pkt o. Proponuję przeczytać, niemniej uważam, że jest to bardzo nieprecyzyjnie określone, bo jak udowdnić, że focisz dla ściśle prywatnego użytku... właściwie tylko przez własne oświadczenie. I jeszcze jedno - jak ochrona na własne "widzimisię" nie chce wpuścić z aparatem, a nie jest to jasno uregulowane, zawsze można poprosić porzełożonego takiego ochroniarza... Kupując bilet mamy w końcu też jakieś prawa a nie tylko same obowiązki Życzę powodzenia
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    @ tito86 w tym samy czasie pisaliśmy o tym
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 17-11-2010 o 09:24 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bambo-5 Zobacz posta
    Witam jutro jako kibic wybieram się na mecz Polska - WKS i zastanawiam się czy wniose na stadion moje 30d + 70-200/4 + kit czy lepiej nie probowac i od razu szukać po znajomych jakiejs małpki? chodzi tylko o fotki pamiątkowe naszej grupy z trybun
    Ja ostatnio byłem i nie było problemu, dziś też zamierzam coś zabrać.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    P: Czy na stadion mogę wnieść aparat fotograficzny?
    O: Na stadion można wnieść aparat fotograficzny bez wymiennej optyki. Aparat ze wymienną optyką traktowany jest jak sprzęt profesjonalny i nie może być wnoszony na stadion przez kibiców.
    Już widzę to dzikie zadowolenie tego co wniósł GF1 czy Pena z naleśnikiem :P

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No i jak się skończyło ? Ja wniosłem sprzęt bez problemu, niebył to plecak z lufami, ale zawsze.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ja wniosłlem 40d z 70-200 na szyi. Tylko mozliwe, ze wzbudzilem litosc tym, ze musialem sie wdrapac o kulach po schodach.

Domyślnie

ja wzielem małpke i w sumie ok, foty pamiatkowe git a o zrobieniu czegoś i tak nie mialem co myśleć raczej nawet z 30d bo miejsca na rogu na prawo od młyna. w okolicy nikogo ze sprzętem nie widziałem ale kontrola za kołowrotkami zerowa prawie więc spokojnie można było wnieść co sie chce

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów