Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Winietowanie pełnej klatki z tele + tc

Domyślnie Winietowanie pełnej klatki z tele + tc

Witam wszytskich
    Chciałbym Was zapytać czy normalnym jest że pełnoklatkowy Canon 1Ds Mark III w połączeniu z 600/4 IS oraz konwerterem Canon 1,4X II winietuje. Ten sam problem wynika po zapięciu konwertera Canon 2x II
    Body plus obiektyw nie daje zadnych efektów winiety.
    Dziekuje za sugestie i opinie
    Pozdr
    Rafał Gawełda

Domyślnie

Witam ponownie, w obliczu morza opinii i komentarzy, dorzucę swoje trzy grosze.
    W powyższej sprawie dałem szanse wypowiedzieć się serwisowi CSI na ul.Żytniej w Warszawie. Opinia tzw technika potwierdziła kalectwo jednego najdroższych zestawów Canona i brzmi: To normalne !!!
    Pozdr
    Rafał Gawełda

Domyślnie

Z tego co piszesz, to winny wydaje się telekonwerter.. Ciekawa sprawa, jest szansa żeby to w jakiś sposób wyeliminować?

Swoją drogą - chętnie zobaczę winietę, o której mówisz.
    Grupa Fotograficzna Kolumba 5
    http://kolumba5.tv

Domyślnie

również chętnie zobaczyłbym jakieś przykładowe zdjęcie
    w przeciwieństwie do technika z canona jest to dla mnie nie normalne
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Domyślnie

Witam
    Dzięki za odpowiedź
    Zieloo- jedyną rzeczą do której miałem dostęp to był własnie inny pożyczony tc 1,4x wyobraź sobie że z nim tez winieta wystąpiła, wiec tc wykluczyłem jako sprawcę.
    Załączam zdjęcie winiety

Pozdr
    Rafał Gawełda
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Uppps sorry za taki wielki plik, chętnie go podmienię ale nie widzę opcji edytuj
    Pozdr
    Rafał Gawełda
    Ostatnio edytowane przez Ptaku ; 22-11-2010 o 11:55 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Winieta jak winieta. Stosując TC godzimy się na różne efekty uboczne. Jeśli nie fotografujesz w ekstremalnych warunkach (gumka!), możesz pożyczyć i wypróbować Kenko PRO. Na pewno będzie nieco inaczej, choć nie potrafię powiedzieć czy lepiej czy gorzej.

Uprawnienia umieszczania postów