Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: [kepasa] - Studyjne poczatki

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar kepasa
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Whucash Zobacz posta
    Jak ci idzie oswietlanie calej postaci 200ws? Ja mam zamiar kupic lampy i caly czas sie waham pomiedzy 200 a 300..jednak w strone 300..
    jak mi idzie , pewnie srednio... ale wydaje mi sie ze w zupelnosci wystarcza 200ws i ta okta 120cm co zakupilem... nie wiem w sumie wiele na razie na jasnym tle robiłem, nast foty chce na czarnym badz szarym walnac to bede wiedzial pewnie lepiej...

Co do wczesniejszych postow poprawiłem fote aby w odbiorze lepsza była, więcej chyba nie wyciągne...

7D | S 30F1.4 | C 85F1.8 | S 8F3.5 | 580EXII

MM
    FB

Domyślnie

Ja sie z okta chyba w garazu nie zmieszcze, wiec ide w kierunku softow 60x90 ewentualnie jeden wiekszy typu 40x120
    A czemu Powerluxy a nie Quantuumy?

Miasto
    Poland

Domyślnie

sie tyle naczytalem ze stwierdzilem ze wsdzystki znaki na niebie tak mowia - ze powerlux...

MM
    FB

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli kolory na lcd i monitorze się różnią, to znaczy że któreś Cię oszukuje. Najprostsze rozwiązanie to używanie histogramu przy podglądzie zdjęć na lcd. To o tyle proste, że biel masz po prawej i już.

Fajny koncept zdjęć, trochę mi brakuje modelki która by ten koncept uczyniła bardziej soczystym.
    Skasowali mi ;(

Miasto
    Poland

Domyślnie [kepasa] - Sniezka

Skoro juz technicznie i tak nic wiecej nie zmienie wstawiam serie...

1)

2)

MM
    FB

Miasto
    Poland

MM
    FB

Domyślnie

Zdjecie, na którym śnieżynka stoi jest urocze, bardzo się podoba. W obróbce przeszkadza mi jednak ten cień za dziewczyną. Gdyby się go pozbyć i rozjaśnić tło, byłoby idealnie.
    Zdjęcia siedzące moim zdaniem źle skadrowane. Krzesło jest nieciekawie ucięte. Poprawisz to i będzie ok.
    Swoją drogą zabawny pomysł ze śnieżynką w łyżwach i tym pseudo śniegiem :P

Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smigaczka Zobacz posta
    Zdjecie, na którym śnieżynka stoi jest urocze, bardzo się podoba. W obróbce przeszkadza mi jednak ten cień za dziewczyną. Gdyby się go pozbyć i rozjaśnić tło, byłoby idealnie.
    Zdjęcia siedzące moim zdaniem źle skadrowane. Krzesło jest nieciekawie ucięte. Poprawisz to i będzie ok.
    Swoją drogą zabawny pomysł ze śnieżynką w łyżwach i tym pseudo śniegiem :P
    co do kadru to niestety jestem ograniczony dlugoscia pomieszczenia ;/, juz lezalem na scianie przy tych na krzesle - C85F1.8, ale cos z tym pomysle... A pomysl to nie moj, rowniez uwazam za swietny...

Cytat Zamieszczone przez Can50 Zobacz posta
    Kup HiLite Illuminated Background firmy Lastolite,lub chińską podróbkę.Tło będzie zawsze białe i bez cieni!
    mowisz o tym co sie w srodek tla swieci ?? a mozesz pokazac takowego chinczyka ??

MM
    FB

Domyślnie

Takie tlo to spory wydatek..nie kazdy moze sobie na nie pozwolic szczegolnie w domowym studio..Lepiej skupic sie na porzadnym doswietleniu wg mnie

Coś już napisał Awatar pawelpaciorek

Domyślnie

Nie jest źle, 1 jest w porządku, na dwójce widać jak blisko musiałeś tła podejść po krześle.

Druga sprawa, nie rozumiem, czemu na siłę chcecie idealnie białego tła i pozbywać się cieni?
    Idealnie białe tło nadaje się na stocki i jest nudne jak flaki z olejem.
    Spróbuj po prostu trochę odejść od tła.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów