Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 71

Wątek: 5D MKII???? wiem , że było

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

A może warto zacząć od drugiej strony,pytanie jakie kolega zdjęcia robi? w jakich warunkach?
    Bo biorąc pod uwage to że chcemy powiedzmy aparat typowo do ciężkich warunków i różnego rodzaju zdjęć powiedzmy np fotografia podróżnicza(nie mam na myśli podróżowania za przewodnikiem w grupie) gdzie sprzęt bedzie mocno dostawał,bedzie nam potrzebny dobry af,dobre uszczelnienia to raczej wygra d700 bo nikt mi nie powie że 5d jest lepiej wykonany chociaż wiem że i nim ludzie robia zdjęcia wróżnych warunkach i go nie oszczędzają
    EOS + L i kupa gratów ...

Domyślnie

Za canonem w moim przypadku przemawia matryca większa niż w Nikonie, co do filmów w MKII to nie bedę z tego korzystał bo mam kamerę cyfrową. No i bądź mądry i wybierz system.... Gdybym się zdecydował za Nikonem to wziąłbym również z 24-70 2.8 no i jakaś 50 do tego, później też 135 2 choć nie wiem jak ma się Nikonowski 135 do Canona. A spytam jeszcze raz jak z jakością obrazu, czytałem, że plastyka lepsza u Canona?

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milczek77 Zobacz posta
    No to trochę mi namieszaliście w głowie :-) chociaż dziwie sie bo myślałem, że na forum Canon raczej będziecie namawiać w kierunku Canon...
    Wiesz... tak naprawdę to na Canona nie trzeba nikogo namawiać ;-)
    Ci co kupują Canona, doskonale wiedzą dlaczego Canon.

Dla mnie ważny jest obrazek, a na tym polu Nikon mnie zniechęca od lat tzw. "sinicą skóry",
    co prawda teraz już jest niby lepiej, ale... jednak nie do końca.
    Nadal ludzie ślęczą nad RAW-ami...

Nie ukrywam, że w Nikonie kuszą lepsze parametry tj. uszczelnienia, super AF itp., itd.,
    ale to ma się nijak do komfortu chwili kiedy wrzucam fotki na kompa i... jest OK!
    Nie muszę ślęczeć nad suwakami, by coś z RAW-a wyciągnąć.

Oczywiście korzystam z RAW, ale 99% fotek nie wymaga ingerencji.

Pod tym względem bezkonkurencyjny jest Olympus - JPEGi prosto z puszki są The Best.
    A uszczelnienia i system czyszczenia matrycy to... legenda.
    Nikt z konkurencji nie ma takich.
    Polecam nowego E-5... jeśli nie musi być FF i pasuje ci crop x2.

Nie daj się zapędzić w "kozi róg" - dużo czytaj i wyrabiaj sobie własną opinię.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Mariusz spokojnie, tak naprawdę wszystko wymusza rynek i canon dużo rzeczy będzie musiał. czy tego chce czy nie, bo tak naprawdę nikt ślubu z tą firmą nie brał
    No ja na pewno się wyleczyłem. Sentyment jednak jest, a i ludzie stąd wydają mi się mnie obcy... od czasu do czasu warto jednak być racjonalnym. Warto też powiedzieć w odpowiednim momencie stop - zwykłemu rolowaniu, uprawianemu pod osłoną rzeszy wiernych, bo niestety lekko zaślepionych fanów.

Jeżeli natomiast zaczynamy od zera i będziemy "budować", to wybaczcie - nikt przy zdrowych zmysłach i czystych intencjach AD 2010 nie powinien polecać marki z lewego górnego rogu tej strony.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    Wolę już żeby Canon nic więcej nie robił niż mam czytać peany pochwalne Twojego autorstwa na temat N
    Nie dołączaj Handelson do innych, którzy nie łapią sensu moich wypowiedzi. To dla nich ulepiłem swoją stopkę na forum...
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 15-11-2010 o 21:02 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Może 135-tka by się jakoś obroniła.
    A dlaczego miała by się nie obronić? Moim zdaniem to właśnie jedno ze szkieł dla których warto być w C, a tu się dowiaduję, że "by się jakoś obroniła". :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    A dlaczego miała by się nie obronić? Moim zdaniem to właśnie jedno ze szkieł dla których warto być w C, a tu się dowiaduję, że "by się jakoś obroniła". :rolleyes:
    To właśnie napisałem.
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

ja mogę polecić canona z jednego powodu. wbrew pozorom ludzie, których znam a fotografują canonem są osobami zadowolonymi z życia, a ci z nikonem to jacyś nadmiernie napięci ....pewnie zbieg okoliczności
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    P.S.
    W żadnym wypadku nie dziele ludzi na X i Y !!!
    Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 15-11-2010 o 21:08 Powód: Automerged Doublepost
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Polecam nowego E-5... jeśli nie musi być FF i pasuje ci crop x2.

Nie daj się zapędzić w "kozi róg" - dużo czytaj i wyrabiaj sobie własną opinię.

Pozdrówka!

No generalnie staram się czytać, ale więcej czytam tym więcej wątpliwośći a mi właśnie zależy na FF Crop już mam Pentax K-7.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dla mnie szkła, które "może jakoś się bronią" to ledwo wychylające się ponad przeciętność. 135L nie zasługuje na tak marną opinię.
    Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Wiesz... tak naprawdę to na Canona nie trzeba nikogo namawiać ;-)
    Ci co kupują Canona, doskonale wiedzą dlaczego Canon.
    I to jest według mnie wszystko w tym temacie. ;-)

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Dawno, dawno temu...;-) ktoś kiedyś napisał:

Nikon robi fajne aparaty,
    Canon robi fajne zdjęcia.

Jeśli ktoś chce super ficzerów - wybiera Nikona...

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów