Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Canon A 610 czy A 620

netvista
    Guest

Domyślnie Canon A 610 czy A 620

Zamierzam kupić jednego z nich, ale nie wiem czy warto dołożyc te 250 zł do 620.Co dostane w zamian.Czy tylko większą matryce.Prosze o opinie

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

vilk
    Guest

Domyślnie

Polecam A620 ze wzgledu na obrotowy LCD naprawde ulatwia to czesto zrobienie fajnej fotki. Uzywam tego aparatu przedewszystkim do pstrykania fotek mojej 3 miesiecznej coreczce.Pod tym adresem http://dzieci.h3m.pl/rebeka mozesz sobie zobaczyc jak wychodza fotki robione na szybkiego i przez amatora. Ja jestem bardzo z niego zadowolony. Pare fotek w tej galerii byla robiona innymi aparatami ale jest ich naprawde niewiele.

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vilk
    Polecam A620 ze wzgledu na obrotowy LCD naprawde ulatwia to czesto zrobienie fajnej fotki. Uzywam tego aparatu przedewszystkim do pstrykania fotek mojej 3 miesiecznej coreczce.Pod tym adresem http://dzieci.h3m.pl/rebeka mozesz sobie zobaczyc jak wychodza fotki robione na szybkiego i przez amatora. Ja jestem bardzo z niego zadowolony. Pare fotek w tej galerii byla robiona innymi aparatami ale jest ich naprawde niewiele.
    Czyżby A610 nie miał obrotowego LCD? :wink:
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wszystko wyjaśnia link podany przez Robsona;-) Oba mają ruchomy LCD. To, który wybierzesz, powinno zależeć głównie od tego, jak duże odbitki chcesz robisz i czy w ogóle je robisz. Do odbitek nie większych niż 21x15, lub oglądania zdjęć tylko na monitorze, w zupełności wystarczy A610. Jeśli chcesz robić odbitki A4, lub większe, warto dopłacić do A620.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

vilk
    Guest

Domyślnie

A to sorki wydawalo mi sie za A610 nie ma obrotowego LCD.Przepraszam za wprowadzenie w błąd.

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vilk
    A to sorki wydawalo mi sie za A610 nie ma obrotowego LCD.Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
    A to nie ma za co. Zostanie Ci to darowane.
    Canon

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie warto o ile nie planujesz że ponad 50% odbitek będziesz robił A4 i większe. Przy 5mpix fotki A4 wyglądają już bardzo dobrze, ale jeśli byś robił głównie takie to zawsze warto mieć te 2 mixy więcej, jeśli nie to nie dopłacaj.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jasne, że 5Mpix wystarczy do odbitek 20x30 a może i większych, ale trzeba pamiętać, że przy większej ilości ma się pewien zapas do późniejszego kadrowania.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez netvista
    Zamierzam kupić jednego z nich, ale nie wiem czy warto dołożyc te 250 zł do 620.Co dostane w zamian.Czy tylko większą matryce.Prosze o opinie
    tylko większą matrycę,

ALE

wolniejszy zapis i AF

bo procek ten sam a do przerobienia więcej bitów...

polecałbym 610...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów