Zamierzam kupić jednego z nich, ale nie wiem czy warto dołożyc te 250 zł do 620.Co dostane w zamian.Czy tylko większą matryce.Prosze o opinie
Zamierzam kupić jednego z nich, ale nie wiem czy warto dołożyc te 250 zł do 620.Co dostane w zamian.Czy tylko większą matryce.Prosze o opinie
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Polecam A620 ze wzgledu na obrotowy LCD naprawde ulatwia to czesto zrobienie fajnej fotki. Uzywam tego aparatu przedewszystkim do pstrykania fotek mojej 3 miesiecznej coreczce.Pod tym adresem http://dzieci.h3m.pl/rebeka mozesz sobie zobaczyc jak wychodza fotki robione na szybkiego i przez amatora. Ja jestem bardzo z niego zadowolony. Pare fotek w tej galerii byla robiona innymi aparatami ale jest ich naprawde niewiele.
Czyżby A610 nie miał obrotowego LCD? :wink:Zamieszczone przez vilk
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Wszystko wyjaśnia link podany przez Robsona;-) Oba mają ruchomy LCD. To, który wybierzesz, powinno zależeć głównie od tego, jak duże odbitki chcesz robisz i czy w ogóle je robisz. Do odbitek nie większych niż 21x15, lub oglądania zdjęć tylko na monitorze, w zupełności wystarczy A610. Jeśli chcesz robić odbitki A4, lub większe, warto dopłacić do A620.
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
A to sorki wydawalo mi sie za A610 nie ma obrotowego LCD.Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
A to nie ma za co. Zostanie Ci to darowane.Zamieszczone przez vilk
![]()
Canon
Nie warto o ile nie planujesz że ponad 50% odbitek będziesz robił A4 i większe. Przy 5mpix fotki A4 wyglądają już bardzo dobrze, ale jeśli byś robił głównie takie to zawsze warto mieć te 2 mixy więcej, jeśli nie to nie dopłacaj.
Jasne, że 5Mpix wystarczy do odbitek 20x30 a może i większych, ale trzeba pamiętać, że przy większej ilości ma się pewien zapas do późniejszego kadrowania.
tylko większą matrycę,Zamieszczone przez netvista
ALE
wolniejszy zapis i AF
bo procek ten sam a do przerobienia więcej bitów...
polecałbym 610...
20Dset
maj łeb...