mam 50d i jestem bardzo zadowolony i cena bardzo przystępna. jak na początek to i tak na wyrost...
C50d + 18-135 is-+ "błysk" metz 44 af-1 temat rzeka ,ale sie uczę...
50D zdecydowanie.
Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight
Do założyciela wątku: człowieku, pomyśl nad tym co napisano powyżej. Przecież to są Twoje pieniadze i decyzja o ich wydaniu tez powinna byc Twoja, a nie kolegi z forum (którego nawet nie znasz). Jak nie jesteś pewien co kupić, to może lepiej schwaj na razie pieniadze do kieszeni, poczytaj, trochę, popytaj dalej, poogladaj, popróbuj itd, a za jakis czas sam bedziesz wiiedział, czego Ci potrzeba. Z tego co pisałeś na poczatku chyba nie śpisz na pieniadzach, więć chyba lepiej wydawać je rozsądnie. Ale to w końcu też tylko rada...
Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS
Prawidłowo rozumuję: to jest wątek o powitaniach (w fotografii)?
spokojnie - niech sobie chłopak kupi pod wpływem impulsu :-D przecież czy to będzie 50D czy tez 60D to pewnie z początku różnicy wielkiej nie odczuje, a aparat będzie miał dobry.
i jak kolego, co tam wybrałeś? zaspokoisz ciekawość...naszą babską![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Tylko, że na początku chciał kupować 1000D i być może taki by mu wystarczył na jego potrzeby, a 2tysiące zostałyby w kieszeni. To nie jest moja sprawa, ale zawsze irytuje mnie podobna indolencja decyzyjna związana z wydawaniem własnych, ciężko zarobionych pieniedzy ( przynajmniej jeżeli o mnie chodzi...).
Witam,
żeby nie było, że się nie znam: służbowo używam 30D i 2 sztuki 40D, a dla siebie kupiłem... 1000D. Dla zwykłego pstrykania ani 30D ani 40D nie mają żadnej istotnej przewagi nad 1000D, a za to używane mają za sobą długą, i często ciężką, służbę.
Pozdrawia praktyczny Leopold
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zapomniałem dodać:
tak naprawdę body ma drugorzędne znaczenie, liczy się jakość, typ i rodzaj obiektywu.
Pozdrawia jeszcze raz Leopold
Ostatnio edytowane przez leopold ; 06-12-2010 o 16:06 Powód: Automerged Doublepost
Tak więc kolejny raz sprawdza się prawda: każdemu według potrzeb. Tylko trzeba najpierw te potrzeby znać, a nie kupować na zasadzie- co droższe i większe to lepsze. Przecież nie każdy amator musi od razu latać z xxD czy xD...No chyba że jest duże parcie na wydanie kasy albo chodzi o szpan.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
W sumie, to chyba szkoda dalej tego ciagnąć, autor i tak zrobi co bedzie chciał i bedzie zadowolony.
Ostatnio edytowane przez andrewjohn ; 06-12-2010 o 16:41 Powód: Automerged Doublepost