Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Displex - pasta polerska do wyświetlacza

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar raaf
    Miasto
    3 City

Domyślnie Displex - pasta polerska do wyświetlacza

Witam

Ma ktoś pomysł gdzie w Trójmieście można kupić pastę polerską Displex. Muszę na szybko doprowadzić ekran wyświetlacza do porządku a przez net trochę trwa
    350d zagripiony +kit+70-300 APO DG Sigma, 17-50 Tamron +nadal brak umiejętności

Uzależniony

Domyślnie

kiedyś używałem tej pasty do wyświetlaczy w telefonach. niestety w większości z marnym skutkiem bo zanim rysa ulegała zatarciu to w miejscu polerowania szybka wyglądała tak, jakby ktoś ją - nie wiem jak to określić - przypalił ogniem. Tak jakby roztapiała się a robiłem to naprawdę delikatnie i starannie...
    to tak na wypadek, gdybyś naczytał się reklam i chciał to robić po raz pierwszy.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

ja bym sobie darował,efekty takich past wcale nie są takie jak to widać w zdjęciach reklamowych na alledrogo...albo nie dają nic albo robią więcej szkud niż było
    EOS + L i kupa gratów ...

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zrób prosty test z jakąś starą, mocno przechodzoną płytą CD-R i pastą do zębów. Wyniki są naprawdę dobre. Uwaga: trzeba dużo cierpliwości.
    Entuzjastyczny Neofita

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Pasty sa dobre
    Kolega wyzej mocniej wycieral w jednym miejscu dlatego mial taki efekt.
    Pasta sciera szybke , efekt znikania rys polega na tym , ze scieramy szybke do momentu az dojdzie do glebokosci rysy , wyrowna sie i jest ok - jak nowy.
    Trzeba dokladnie to robic , tym samym ruchem i z ta sama sila , jak mocniej gdzies docisniesz , bedzie widac roznice.
    Mozna uzyc pasty do mycia zebow - ten sam efekt sie uzyska.Normalna , bez zadnych czastek itp bo wtedy sie porysuje .
    Mozna zalac ryse plynem do mycia podlog Sidolux - moze rysa zniknie.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    Kolega wyzej mocniej wycieral w jednym miejscu dlatego mial taki efekt.
    Pasta sciera szybke , efekt znikania rys polega na tym , ze scieramy szybke do momentu az dojdzie do glebokosci rysy , wyrowna sie i jest ok.
    Nie gadaj! Serio??
    ...
    :-o
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Autorze - z doświadczenia na wielu porysowanych ( w granicach rozsądku) wyświetlaczach wiem, że znacznie lepszy efekt da naklejenie grubej folii, jakimi zabezpieczamy często wyświetlacze. Klej wypełni mikroryski i zasychając sprawi, że w większości staną się pod folią niewidoczne.
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 14-11-2010 o 21:11 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

A ja bym sobie darował...domowe sposoby na takie rzeczy są o d*** potłuc,tym bardziej jak ktoś nie ma zdolności manualnych do takich rzeczy...
    Kup folie albi szybke ggs ze szkła naklej i tyle,bo zaraz będzie post o tresci ,,jeszcze bardziej porysowana szybka" albo co gorzej pęknieta
    EOS + L i kupa gratów ...

Bywalec Awatar pietro.s
    Miasto
    Wrocław/Lubrza

Domyślnie

nie wiem jaki ekran chcesz polerować, ale np. w lustrzankach na wyświetlaczu jest warstwa antyodblaskowa i jak zaczniesz to polerować to dopiero się narobi. Chyba, że to chodzi o górny wyświetlacz z parametrami albo o telefon...
    Piotrek S.

Coś już napisał Awatar raaf
    Miasto
    3 City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pietro.s Zobacz posta
    nie wiem jaki ekran chcesz polerować, ale np. w lustrzankach na wyświetlaczu jest warstwa antyodblaskowa i jak zaczniesz to polerować to dopiero się narobi. Chyba, że to chodzi o górny wyświetlacz z parametrami albo o telefon...

Ekran w a40 i klika szybek w telefonach Chyba najpierw spróbuję u zaprzyjaźnionego zegarmistrza ( czasem meldował mi po wymianie baterii że "spolerował szkiełko" ) ,może będzie mógł i w tym temacie pomóc
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    kiedyś używałem tej pasty do wyświetlaczy w telefonach. niestety w większości z marnym skutkiem bo zanim rysa ulegała zatarciu to w miejscu polerowania szybka wyglądała tak, jakby ktoś ją - nie wiem jak to określić - przypalił ogniem. Tak jakby roztapiała się a robiłem to naprawdę delikatnie i starannie...
    to tak na wypadek, gdybyś naczytał się reklam i chciał to robić po raz pierwszy.
    Może niewłaściwego materiału użyłeś?

Chce to zrobić po raz pierwszy - popróbuję na starych szybkach ( jeśli się nie uda trudno kupię nowe ) z a40 gorzej będzie.

Ale najpierw do zegarmistrza
    Ostatnio edytowane przez raaf ; 15-11-2010 o 01:12 Powód: Automerged Doublepost
    350d zagripiony +kit+70-300 APO DG Sigma, 17-50 Tamron +nadal brak umiejętności

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Kiedyś za komuny nacierało się płyty analogowe czarną pastą do butów aby miały połysk i wyglądały jak nówki sztuki. Zero rys. kupując płytę trzeba było mieć nosa i dobrze ją obwąchać bo pasta do butów nieźle capiła. Teraz kupując cyfrową używkę należy zwracać uwagę czy nie śmierdzi miętą?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów