Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Wymiana czy uzupełnienie?

wajo93
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Widzę, że uparłeś się na wymianę body co według mnie jest bez sensu bo ciekawe jak Twój 18-200 będzie sprawował się na mocno upakowanej matrycy? Pewnie gorzej niż na 450D. Ja dalej uważam, że większy pożytek będziesz miał z 70-200/f4L i 85/1,8 niż ze zmiany body. Co Ci w tym 450 nie pasuje?
    Jeszcze się nie uparłem i dlatego postawiłem pytanie na forum;-)
    70-200/f4L chcę kupić, ale iso jakie w tej chwili mam do dyspozycji to 800 i to jakość taka sobie. Liczę na lepsze efekty przy tej samej lub ciut większej czułości, druga sprawa to szybkość, robię dużo zdjęć kotów a tu liczy się chwila i dobry AF. 450 kupiłem jako pierwszy po długiej przerwie (analogi Praktica a po niej Minolta) z postanowieniem zmiany. W tej chwili mogę za nią wziąć ok. 1200 zł, za rok położyć na półkę. Moje wątpliwości dotyczą kolejności zmian a nie czy zmieniać.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wajo93 Zobacz posta
    Jeszcze się nie uparłem i dlatego postawiłem pytanie na forum;-)
    70-200/f4L chcę kupić, ale iso jakie w tej chwili mam do dyspozycji to 800 i to jakość taka sobie. Liczę na lepsze efekty przy tej samej lub ciut większej czułości, druga sprawa to szybkość, robię dużo zdjęć kotów a tu liczy się chwila i dobry AF. 450 kupiłem jako pierwszy po długiej przerwie (analogi Praktica a po niej Minolta) z postanowieniem zmiany. W tej chwili mogę za nią wziąć ok. 1200 zł, za rok położyć na półkę. Moje wątpliwości dotyczą kolejności zmian a nie czy zmieniać.
    więc skoro masz kupca to się nie zastanawiaj! powtarzam to jak mantrę :wink:
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

wajo93
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    75% zdjęć w przedziale 50-200?
    za 2 tys. zł kupisz c70-200/4 i ci 1 500,- zostaje na ciacho:-D
    za 3,5 jak się zaczaisz dobrze to trafisz c70-200/4 IS lub 70-200/2.8

uważam że w Twoim przypadku jest to najrozsądniejsze co może być, ale jak zawsze w takich wypadkach - Ty decydujesz i wybierasz i Ty odpowiadasz za swój wybór.
    Pozdrawiam.
    Trafna uwaga z tym że preferuję obiektywy z IS pozostaje więc ten drugi. I tak naprawdę to jest mój rozdrap, czy najpierw dokupić 70-200/f4 IS czy zmienić body, na drugi zakup będę musiał czekać pewnie rok. :-(
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    więc skoro masz kupca to się nie zastanawiaj! powtarzam to jak mantrę :wink:
    Dzięki, tak zrobię :-D
    Ostatnio edytowane przez wajo93 ; 14-11-2010 o 14:58 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

przeliczmy, masz 3,5tyś. zł. + kasa ze sprzedaży 450d liczmy ok 1000zł, to masz 4500zł za co spokojnie kupisz używane 50d i jeszcze szkło 70-200 4L. i będzie fajny zestaw. opcjonalnie sprzedać sigme i kupić jeszcze do tego tamrona 17-50 f/2.8 - oczywiście jak jeszcze kasa pozwoli.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No dobrze ale skąd wiadomo, że nieostre zdjęcia to wina puszki a nie obiektywu? Zoomy o takim zakresie nie grzeszą jakością a i AF wolny i zawodny, do tego Sigma z Canonem nie zawsze sie lubią jeśli chodzi o AF i konieczna jest ingerencja serwisu Sigmy. Najpierw powinieneś znaleźć przyczynę bo działanie po omacku to nie bardzo. Co do szumów to kwestia indywidualna bo dla jednego 1600 będzie używalne a dla innego nawet 800 z tej samej puszki będzie porażką.

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

IS ci się nie przyda jak w dobrej puszcze podbijesz ISO to skrócisz czasy i zdjęcie będzie nieporuszone przy czasach 1/400 bądź mniejszych. a jak już dozbierasz kasy to sobie zakupisz z IS-em, a na razie byś się ratował podbijaniem ISO do większych wartości.

wajo93
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    No dobrze ale skąd wiadomo, że nieostre zdjęcia to wina puszki a nie obiektywu? Zoomy o takim zakresie nie grzeszą jakością a i AF wolny i zawodny, do tego Sigma z Canonem nie zawsze sie lubią jeśli chodzi o AF i konieczna jest ingerencja serwisu Sigmy.
    Były w serwisie jeszcze na gwarancji i po tej kosmetyce sigma daje ostre foty (ale nie wszystkie)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez obcy21 Zobacz posta
    IS ci się nie przyda jak w dobrej puszcze podbijesz ISO to skrócisz czasy i zdjęcie będzie nieporuszone przy czasach 1/400 bądź mniejszych. a jak już dozbierasz kasy to sobie zakupisz z IS-em, a na razie byś się ratował podbijaniem ISO do większych wartości.
    Właśnie w mojej puszeczce nie mam co podbijać
    Ostatnio edytowane przez wajo93 ; 14-11-2010 o 15:14 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów