Pokaż wyniki od 1 do 10 z 60

Wątek: Canon 17-55 mm BF/FF to jednak nie mity :(

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomback Zobacz posta
    Kochani, to może coś ode mnie.Też mam to szkiełko od paru dni i niestety nie powala.Mam porównanie do tamrona , bo miałem.Chyba nie warto było tyle dopłacać do C. Za ostre to nie jest a w dodatku mam wrażenie , że szumy troszke za duże jak na ISO 400. Choć może sie mylę?? ( świeża przesiadka z D90 )

ISO 400 f/4 1/40 55mm http://sendfile.pl/29298/ttttt.JPG
    ...hm, a co mają szumy do obiektywu? z nikona zdjęcia widziałem i powiem Ci z canona obraz jest gładszy. a co do samych zdjęć, to nie wiem - od kilu dni oglądam śrubki, scyzoryki, butelki i parę zdjęć w plenerze na przysłonie 2,8 - naprawdę ciężko takie rzeczy się ocenia. zróbcie proszę zdjęcie czegoś na płaskiej powierzchni, ew jakiś krajobraz (na przysłonie 2.8) i będzie widać jak na dłoni czy obiektyw "coś boli" czy nie. i nie spodziewajcie się że na 18mpx matrycy na 100% obraz będzie żyleta ??:
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Coś już napisał Awatar tomback
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Kolego ale ja mam 40D - 10 mpix Tak pytam, nie znam się a po prostu spodziewałem się czegoś lepszego za 3.5 tysia
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Więc może jeszcze to nie chodzi mi o ff/bf tylko o ogólne ostrzenie - czy jest to do za akceptowania czy nie?

ISO 400 f/4 1/664 55mm http://sendfile.pl/29306/gggg.jpg
    Ostatnio edytowane przez tomback ; 14-11-2010 o 21:06 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

co mam Ci powiedzieć? zrób tablice i policz kreski, wykonaj tę czynność dla canona i tamrona to się przekonasz czy masz obiektyw ostry czy nie. chociaż ostrość tamrona też jest niczego sobie.
    Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uprawnienia umieszczania postów