Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: [Mojwa] trochę moich.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mojwa Zobacz posta
    Dla katolika to może być profanacja (choć nie dla każdego), dla bezwyznaniowca już nie jest
    Jestem osobą niewierzącą. Wedle moich reguł deptanie jakichkolwiek grobów daleko wykracza poza granice przyzwoitości. Niezależnie od wyznania lub jego braku.

A zdjęcia słabe. Ani odrobinę nie są prowokacyjne. Nie prowokują do niczego, jak tylko do oznaczenia wątku jako przeczytany.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

dzięki

Co masz na myśli mówiąc "dziwne"?
    No właśnie chodzi o tą kontrowersję. Profanacji np. nie widzę ale... Dlatego napisałem dziwne.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Jestem osobą niewierzącą. Wedle moich reguł deptanie jakichkolwiek grobów daleko wykracza poza granice przyzwoitości. Niezależnie od wyznania lub jego braku.

A zdjęcia słabe. Ani odrobinę nie są prowokacyjne. Nie prowokują do niczego, jak tylko do oznaczenia wątku jako przeczytany.
    Jestem osobą wierzącą i mam dokładnie takie samo zdanie.
    Wiara nie ma tu nic do rzeczy - brak szacunku i dobrego smaku.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Jestem tego samego zdania co Kolaj i Dziobolek.
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

i nie tylko deptanie, bo mamy taką sytuację że wykopuje się szczątki wsadza do gabloty i pokazuje w muzeum jako eksponat. i co ciekawe te eksponaty są nad wyraz chętnie fotografowane przez gawiedź, stąd wybaczcie dziwi mnie trochę tak wielkie oburzenie i obniżanie oceny samych fotografii, które są całkiem udane. a od siebie dodam, że na dźwięk słowa emo na twarzy pojawia mi się drwiący uśmieszek, niemniej jednak nie będę przez to obniżał oceny samych obrazków.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    i nie tylko deptanie, bo mamy taką sytuację że wykopuje się szczątki wsadza do gabloty i pokazuje w muzeum jako eksponat...
    Ale nikt do nich z buciorami się nie pcha...

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    obniżanie oceny samych fotografii, które są całkiem udane.
    Ja postrzegam te fotki za marne. Ani w nich treści ani kadru ani nic. Moja ocena deptania jest oceną deptania a nie fotek. Zbieżność ocen tych dwóch kwestii jest przypadkowa. Nie będę się rozpisywał nad nietrafnością porównania do eksponatów muzealnych, bo to nie to forum. I w dodatku nie wiem, co oznacza użyte przez Ciebie słowo "emo".
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

(...). I w dodatku nie wiem, co oznacza użyte przez Ciebie słowo "emo".
    zapytaj wujka google ;-)

co do zdjęć natomiast jednym mogą się podobać bardziej, innym mniej a jeszcze innym w ogóle mogą się nie podobać - ja akurat uważam, że są całkiem udane - takie moje prawo.
    Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Początki nałogu Awatar janhalb

Domyślnie

Czym jest profanacja?
    Profanacja jest pojęciem nie dość, że płynnym, to jeszcze bardzo subiektywnym.
    Dla katolika to może być profanacja (choć nie dla każdego), dla bezwyznaniowca już nie jest - bo to tylko grób, nic poza tym!

.... religii. Przede wszystkim
    profanacja być może jest pojęciem płynnym. Brak kultury - pewnie też, ale każdy z grubsza myślący człowiek to po prostu czuje. I właśnie brak kultury, a nie brak religii miał na myśli kolega wyżej.

Nie ma znaczenia, czy jesteś katolikiem, muzułmaninem, sikhiem czy ateistą: w ludzkąj kulturę - od pradziejów - wpisany jest szacunek dla zmarłych. Deptanie buciorami po czyimś grobie to - wybacz - zwykłe chamstwo, niezależnie od wyznawanej religii czy jej braku.

Jeśli dla ciebie to "tylko grób", to rób takie sesje na grobach swojej rodziny (i zaznaczaj to w opisach). Bo de facto takie zdjęcia można by uznać za wystarczający powód do zawiadomienia prokuratury (znieważenie miejsca pochówku etc. - bez powoływania się na kwestie religijne).

I gdyby to był grób kogoś mi bliskiego - zapewniam Cię, że tak właśnie bym postąpił.
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Dopiero zaczyna
    Miasto
    śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janhalb Zobacz posta
    profanacja być może jest pojęciem płynnym. Brak kultury - pewnie też, ale każdy z grubsza myślący człowiek to po prostu czuje. I właśnie brak kultury, a nie brak religii miał na myśli kolega wyżej.

Nie ma znaczenia, czy jesteś katolikiem, muzułmaninem, sikhiem czy ateistą: w ludzkąj kulturę - od pradziejów - wpisany jest szacunek dla zmarłych. Deptanie buciorami po czyimś grobie to - wybacz - zwykłe chamstwo, niezależnie od wyznawanej religii czy jej braku.

Jeśli dla ciebie to "tylko grób", to rób takie sesje na grobach swojej rodziny (i zaznaczaj to w opisach). Bo de facto takie zdjęcia można by uznać za wystarczający powód do zawiadomienia prokuratury (znieważenie miejsca pochówku etc. - bez powoływania się na kwestie religijne).

I gdyby to był grób kogoś mi bliskiego - zapewniam Cię, że tak właśnie bym postąpił.
    a to nie jest problemem gdyż autorka na stałe wpisała się w historię
    internetu i bez problemu znalazłem kto i gdzie zrobił te fotografię,
    młody wiek nie upoważnia do wszystkiego tym bardziej że jest się
    osobą pełnoletnią i odpowiadamy za swe czyny.

art. 262 Kodeksu karnego. Według par. 1, „kto znieważa zwłoki, prochy ludzkie lub miejsce spoczynku zmarłego, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2”. Par. 2: „kto ograbia zwłoki, grób lub inne miejsce spoczynku zmarłego, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8”.
    Czym jest profanacja?
    Profanacja jest pojęciem nie dość, że płynnym, to jeszcze bardzo subiektywnym.
    Dla katolika to może być profanacja (choć nie dla każdego), dla bezwyznaniowca już nie jest - bo to tylko grób, nic poza tym!

.... religii. Przede wszystkim

i nic tu do rzeczy mają religia czy ateizm , droga Aniu.
    Pozdrawiam baracuda

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów