Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Dożywotnia gwarancja - jak to rozumieć ?

Bywalec Awatar Pietro
    Miasto
    Tarnow/Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    Panowie, nie mozna ciut spokojniej?
    Oczywiscie, że można i nawet TRZEBA.
    Wg. mnie wszyscy uczestnicy tego Forum maja prawo do wyrazania swoich pogladow i opisywania swoich doswiadczen jak i dzielenia sie swoja wiedza.
    Oczywiscie nie roszcze sobie prawa do nieomylnosci, a jezeli sie myle to chcialbym, zeby to zostalo sprostowane przez kogos innego w sposob kulturalny a nie OBRAZLIWY.
    Ostatnio edytowane przez Pietro ; 04-12-2005 o 13:39
    Idzie Panie nowe....

Bywalec Awatar sail0r

Domyślnie

myśląc zdrowo rozsadkowo to...
    jezeli chodzi o karty cf teoretycznie latwo dac gwarancje wieczysta (rozumiana az do smierci pierwszego wlasciciela) bo nawet jak po 15latach od wyprodukowania ktos przyjdzie z popsuta karta np. 8MB to w najgorszym przypadku dostanie nowa 256MB i bedzie zadowolony
    jednak trudno mi sobie wyobrazic firme, ktora podpisuje na siebie wyrok w postaci koniecznosci trzymania w magazynie niezliczonych wyrobow na wymiane, po zakonczeniu uch produkcji, lub przez trzymanie przez co najmniej 80lat lini produkcyjnej tylko po to zeby w razie czego wyprodukowac kilka czesci zamiennych do zepsutego po latach produktu...
    wiec haczyki jakies sa...
    S45 user

Dopiero zaczyna

Domyślnie wieczysta

to moze teraz ja. mialem do czynienia z podbno gwarancja w przypadku plecakow. kiedys w Polsce nie mozna bylo dawac dozywotniej gwarancji (nie pytajcie mnie dlaczego) dlatego wystawiali gwarancje na 35 lat. dotyczylo to plecako Jansport czy jakos tak. polamaly sie sprzaczki i jak reklamowalem to napewno juz nie byly produkowane takie jaki posiadam. bez problemu naprawili wysylajac dodatkowo list z przeprosinami ot to.

dowiedzialem sie ze ta dozywotnia gwarancja wazna jest dla kupujacego do konca jego zywota. jezeli w miedzy czasie odda lub odsprzeda towar traci sie ja.

Dołek

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sail0r
    jednak trudno mi sobie wyobrazic firme, ktora podpisuje na siebie wyrok w postaci koniecznosci trzymania w magazynie niezliczonych wyrobow na wymiane, po zakonczeniu uch produkcji
    A ja znam co najmniej jedną taką firmę Do maszyn Suna sprzed 10 lat ciągle możesz dostać np. świeżutkie, błyszczące, zafoliowane dyski SCSI 1GB Inna sprawa to cena tej klasy supportu...

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów