Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 34 of 34

Thread: Dożywotnia gwarancja - jak to rozumieć ?

Bywalec Pietro's Avatar

Quote Originally Posted by Pszczola
    Panowie, nie mozna ciut spokojniej?
    Oczywiscie, że można i nawet TRZEBA.
    Wg. mnie wszyscy uczestnicy tego Forum maja prawo do wyrazania swoich pogladow i opisywania swoich doswiadczen jak i dzielenia sie swoja wiedza.
    Oczywiscie nie roszcze sobie prawa do nieomylnosci, a jezeli sie myle to chcialbym, zeby to zostalo sprostowane przez kogos innego w sposob kulturalny a nie OBRAZLIWY.
    Last edited by Pietro; 04-12-2005 at 01:39 PM.
    Idzie Panie nowe....

Bywalec sail0r's Avatar

myśląc zdrowo rozsadkowo to...
    jezeli chodzi o karty cf teoretycznie latwo dac gwarancje wieczysta (rozumiana az do smierci pierwszego wlasciciela) bo nawet jak po 15latach od wyprodukowania ktos przyjdzie z popsuta karta np. 8MB to w najgorszym przypadku dostanie nowa 256MB i bedzie zadowolony
    jednak trudno mi sobie wyobrazic firme, ktora podpisuje na siebie wyrok w postaci koniecznosci trzymania w magazynie niezliczonych wyrobow na wymiane, po zakonczeniu uch produkcji, lub przez trzymanie przez co najmniej 80lat lini produkcyjnej tylko po to zeby w razie czego wyprodukowac kilka czesci zamiennych do zepsutego po latach produktu...
    wiec haczyki jakies sa...
    S45 user

Dopiero zaczyna

Default wieczysta

to moze teraz ja. mialem do czynienia z podbno gwarancja w przypadku plecakow. kiedys w Polsce nie mozna bylo dawac dozywotniej gwarancji (nie pytajcie mnie dlaczego) dlatego wystawiali gwarancje na 35 lat. dotyczylo to plecako Jansport czy jakos tak. polamaly sie sprzaczki i jak reklamowalem to napewno juz nie byly produkowane takie jaki posiadam. bez problemu naprawili wysylajac dodatkowo list z przeprosinami ot to.

dowiedzialem sie ze ta dozywotnia gwarancja wazna jest dla kupujacego do konca jego zywota. jezeli w miedzy czasie odda lub odsprzeda towar traci sie ja.

Dołek

Pełne uzależnienie muflon's Avatar

Quote Originally Posted by sail0r
    jednak trudno mi sobie wyobrazic firme, ktora podpisuje na siebie wyrok w postaci koniecznosci trzymania w magazynie niezliczonych wyrobow na wymiane, po zakonczeniu uch produkcji
    A ja znam co najmniej jedną taką firmę Do maszyn Suna sprzed 10 lat ciągle możesz dostać np. świeżutkie, błyszczące, zafoliowane dyski SCSI 1GB Inna sprawa to cena tej klasy supportu...

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234