Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Dożywotnia gwarancja - jak to rozumieć ?

Mieszany widok

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

To zadzwon do Kingstona i zapytaj co oznacza Lifetime.. a za moj tok rozumowania sie nie zabieraj

A jak sam napisales..
    This Koss product has a Lifetime Limited Warranty which covers normal use by the initial user or purchaser of this particular Koss product. Koss hereby warrants only to the initial user or purchaser that this Koss product will be free of any defect in materials and workmanship for the life of the product.

.. wiec jak to rozumiesz? Bo ja za zycie produtku rozumiem czas jego istnienia na rynku.. czyli az nie zaprzestana produkcji. Chyba ze kazdy interpretuje to zdanie jak mu wygodnie?

PS. Twoje texty o FJ sa naprawde zbedne.

Bywalec Awatar Angmar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    .. wiec jak to rozumiesz? Bo ja za zycie produtku rozumiem czas jego istnienia na rynku.. czyli az nie zaprzestana produkcji. Chyba ze kazdy interpretuje to zdanie jak mu wygodnie?
    Ja na szczęście nie muszę niczego próbować zrozumieć i na tej podstawie teoretyzować - używałem słuchawek KOSS kilkanaście lat temu (mam je nawet do tej pory, ale nie używam od lat - zastąpił je Sennheiser). Wymieniałem w nich złamany pałąk (na gwarancji typu "Lifetime") i serwis zrobił mi to za darmo, mimo, że ten konkretny model nie był już w tym czasie produkowany.

A nawet jeśli ktoś błędnie rozumie "the life of the product", to w przypadku sformułowań "as long as the consumer owns the product" oraz "the life of the original purchaser" chyba nie powinno być większych problemów...

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

to wpisz w google "zycie produktu" - moze zrozumiesz czym ono jest.. a to co Koss ustala do swoich produktow to raczej ich sprawa i terminiologii ogolnie przyjetej zmieniac nie moga

a sennki uzywam i ja

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czacha, to mam rozumieć, że jak przyjdę do Ciebie z uszkodzonym Kingstonem to wymienisz mi na nową sztukę? (zakładam, że Ci się spodobałem)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

hehe, niepotrzebnie dodawalem to "spodoba sie"

taka umowe ma Kingston z FJ.. i zapewne nie tylko z FJ.. po prostu przy reklamacji produktow Kingstona objetych dozywotnia gwarancja, nie jest wymagany dowod zakupu.. wymiana kart na sprawne odbywa sie juz miedzy centralami firm..

.. oczywiscie w tym wypadku wszystko zalezy od dobrej woli sprzedawcy, gdyz nie ma on obowiazku przyjecia takiej karty

informacja pochodzi od Kingstona, nie z FJ

Dopiero zaczyna

Domyślnie

W naszym ustawodastwie nie ma definicji dożywotniej gwarancji. Na dobrą sprawę gwarant zawsze może odwołać sie do kodeksowej definicji i maksymalnych jej okresów.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Poza tym sa jeszcze inne rzeczy, takie jak torby Lowepro, zegarki, pamieci, czy chocby kable muzyczne firmy Planet Waves, ktore wlasnie trzymam w lapie.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

koledzy jako że prawo nie daje takiej instytucji jak life time itp,
    każdy producent / gwarant może inaczej określić te warunki..
    Ja w mojej praktyce komputerowej spotkałem się jedynie z warunkiem o którym było wcześniej mówione : " dopóki towar lub odpowiednik jest produkowany " lub " Czas życia produktu " (co oznacz obecność na rynku)
    Kolega właściciel słuchawek znamienitej firmy Koss pewnie myśli żę za 10 lat też mu wymienią lub naprawią - moim zdaniem jest w błędzie ...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Zgadza sie, ale nie zmienia to faktu, iz taka gwarancja istnieje. A to, czy to jest tylko chwyt marketingowy i jak wyglada w rzeczywistosci, to inna sprawa o czym wczesniej czacha napisal.

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Panowie, nie mozna ciut spokojniej?
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów