Pokaż wyniki od 31 do 40 z 65

Wątek: Jak obrobić poprawnie takie zdjęcie.

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    WROCLOVE

Domyślnie

Husky, rozbawiłeś mnie, co prawda tez się uczę i błądzę. ale robaczek ma ciekawy styl

Fotka trudna w obróbce ze względu na słabe światło, i do tego, było drugie źródło światła z góry - żarówki o bardzo jasnym świetle.

Mam jeszcze pytanie, czy robiąc te zdjęcia w tych warunkach, używalibyście lampy błyskowej, jeżeli tak, to w trybie AV fill, czy manual. Jak robić zdjęcia w świetle mieszanym, przed salą robiłem na AV i lampa w trybie Fill i też ciężko z kolorami, żółte zafarby powychodziły, nawet po ustawieniu balansu bieli. Zrobiłem tez bez lampy i też lipa. Kolega fotograf twierdzi, że tylko z lampa w takich warunkach, ale czy na pewno ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kanghoy Zobacz posta
    To teraz mniej kontrastowo z lekkim zafarbem ;].
    Nawet mi się podoba;-), z jednym wyjątkiem, skóra młodego ma za mało magenty, reszta jest OK., zdradź mi recepturę.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Tak sprawdzam sobie pozostałe zdjęcia z innej scenerii, większość ludzi ma przewagę magenty, a z przewagą yellow to rzadkość, czyli te proporcje M-Y z przewagą yellow, to bujda na resorach. Dopiero znaczne odchylenia mogą sugerować, że czegoś może być za dużo.
    Ostatnio edytowane przez Paul80 ; 13-11-2010 o 12:21 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów