Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Statyw Manfrotto 718B

Mieszany widok

Domyślnie Statyw Manfrotto 718B

Manfrotto 718B Digi Mini Tripod with 3 Way head

Lekki, stabilny statyw z trzykierunkową głowicą foto/video
    Model 718B należy do nowej serii statywów przeznaczonej do cyfrowych aparatów kompaktowych oraz kamer video. Jak wszystkie statywy z tej serii może on poszczycić się niewielkimi rozmiarami, niska wagą oraz innowacyjnymi zastosowaniami technicznymi. Po złożeniu ma on długość zaledwie 490mm. Tak niewielkie rozmiary były możliwe podobnie jak w pozostałych modelach dzięki zastosowaniu najnowszej technologii, która polega na tym, że górne jarzmo zostało skonstruowane z pojedynczym i jednostronnym zawiasem mocowania nóg co znacznie wpływa na długość statywu po złożeniu. Statyw został wyposażony w trzy kierunkową głowicę foto/video zawierającą płytkę umożliwiającą błyskawiczny demontaż (system szybkiego mocowania DOVETAIL). Głowica posiada oddzielne blokady panoramowania i pochyłu do przodu a także ergonomiczną rączkę, która z pewnością ułatwi ustawienie sprzętu w odpowiedniej pozycji. Nogi statywu mają budowę trójścienną "D" co dodatkowo wpływa na sztywność całej konstrukcji. Wszystkie te cechy sprawiają że statyw jest w stanie utrzymać sprzęt o masie całkowitej nie przekraczającej 2.5 kg. Kolumna środkowa zabezpieczona jest przed gwałtownym opadnięciem. Do kompletu dołączona jest również torba wraz z dwoma paskami umożliwiającymi noszenie pokrowca jak plecak. W stosunku do modelu 718SHB ma on wydłużone nogi oraz kolumnę środkową.

Dane techniczne:
    Maksymalna wysokość: 1663mm
    Minimalna wysokość: 476mm
    Wielkość po złożeniu: 490mm
    Liczba modułów składanych nóg: 4
    Rodzaj blokady składanych nóg: zacisk skrzydełkowy
    Głowica: zabudowana, trzykierunkowa
    Kolumna środkowa:
    Ciężar: 1.4 kg
    W zestawie: Głowica, pokrowiec
    Gwarancja: 12 miesięcy

Mam pytanko czy jest to dobry wybór do Sigma 50-500 4-6.3 APO DG AF
    czy bedzie stabilnie zachowywac sie w warunkach plenerowych o roznym podłozu
    a jesli nie to co kupic optymalnego do tego szkła ?
    dzieki z gory za info

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

guest1 - a ile masz wzrostu ?!

Domyślnie

1,80cm ok plus minus 2 cm

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

ehh - myślałem, że taki malutki jesteś jak ta maszerująca dyskietka

ok, do rzeczy - IMO - 2,5 kg max obciążenia to zbyt mało na zakładanie jakiegokolwiek tele. Będzie stało - ale jak wicher dmuchnie to panie uuu możesz sie lekko wqrzyć Może być po prostu mało stabilnie.

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Za slaby. Ta Bigma to ciezkie szklo. Przy Twoim wzroscie musialbys wysunac srodkowa kolumne (wiem bo tez mam mniej wiecej tyle wzrostu), ktora w
    statywach tej serii jest blokowana tylko takim klipsem a nie sruba. Nie utrzyma Ci to ciezaru Bigmy. Wiem cos o tym bo tez mam podobny statyw ale uzywam go tylko z lekkimi szklami.
    Lepiej poszukaj czegos z 3-sekcyjnymi nogami i solidniejsza kolumna srodkowa.

Domyślnie

Jakies propozycjie ?? mam nadzieje ze nie przekrocze 800-900 zł bo ma zamiar w tym roku cos kupic

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Kup frotkę 055 i jakąś solidniejszą głowicę nawet 141RC - w 900 powinieneś się zamknąć

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Manfrotto 055 Pro = 545 PLN
    głowica 029 = 309 PLN

29 jest moim zdaniem solidniejsza od 141 a cenowo tylko 50 PLN róznicy.

Janusz

PS Statyw + głowica na schowanym drążku to do wizjera aparatu około 180-190cm. Ja ze 176 nie wysuwam nóżek na full.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 02-12-2005 o 23:24

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

dokladnie tak

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów