zeby pozbyc sie tego efektu przetrzyj papierem sciernym![]()
zeby pozbyc sie tego efektu przetrzyj papierem sciernym![]()
przetarte papierem, to chyba kształt miski nie taki jak trzeba. W sumie olałem już tego disha, kupie se softboxa, będzie częściej przydatny i da piękne miękkie światło.
e tam:P ja bym wolał Beauty disha też mieć w kolekcji modyfikatorów:P bo z gridem daje zdecydowanie lepsze światło niż softbox![]()
wszystko zależy od tego jakie zdjęcia robisz, mi w 99% portretów softbox się sprawdzi, bo lubię miękko, a disha kiedyś sobie zmodyfikuje, bo ten i tak jest za mały.
Ten temat się chyba nada,
używa może ktoś Disha Quantuum 70cm?
jeżeli tak to poproszę o opinie..
Czy ktoś może wie, czy/gdzie można dostać taką "miskę" na lampę z mocowaniem 8-10 cm? Kiedyś coś takiego widziałem.
jot, ja uzywam, a raczej używałem od przez 6 tygodni, gdyż w piątek beauty spadł spod sufitu na ziemie i się lekko pokiereszował, będę dzwonił jutro do Foto-Ivy jak to wygląda z gwarancją bo produkcja tego to jakieś nieporozumienie
tak wygląda mocowanie:
tak wygląda mocowanie gdy się rozleciało:
ta część jest wprasowana? nabita na czaszę, trochę to chore, bo beauty u mnie wisi z plastrem na boomie zazwyczaj równolegle do ziemi gdzie jest obciążenie i to jest logiczne że to się prędzej czy poźniej z tego zsunie ... :/ dla mnie sprawa jest prosta trzeba to przewiercić i skręcić śrubami, problemem pozostał popękany plaster miodu bez którego beauty dla mnie ma mały użytek :/
a Was spotkało coś podobnego?
No to jakiś dramat, ale pewnie nic porządniejszego się nie znajdzie.
A czy ktoś próbował z przejściówkę z mocowanie bowens na 8-10 ?
kolejna sprawa z tym beauty to na moje nie idzie go zapiąć do BK3, w nocy na driftach koledzy byli, wziąłem dla testów, ciemno jak w D bo to na polu dobrze ze ten uchwyt jest luzem (kolega trzymał beauty w rękach hehehe), a dzisiaj patrze ze porysowałem czasze kolankiem od BK3, a i tak ledwo sie trzymał ten uchwyt czaszy, więc jakby uchwyt siedział dobrze w czaszy to BK3 bedzie mialo za mało miejsca żeby go wpiąć bo będzie wadził o czasze, hmmm trochę nie dobrze heh, czy może ktoś sprawdzić czy idzie zapiąć BK3 do mniejszych beauty?
cos podobnego mam w przypadku chinskiego garnka i lampy bowens. Nijak nie idzie wpiac a z chinska lampa cy200 pstryk i gra. Ps. na moje oko chinka ma lepsze (wygodniejsze/pewniejsze) zapiecie jak bowensowska oryginalka.