Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Pytanie o BEAUTY DISHA

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

zeby pozbyc sie tego efektu przetrzyj papierem sciernym

Domyślnie

przetarte papierem, to chyba kształt miski nie taki jak trzeba. W sumie olałem już tego disha, kupie se softboxa, będzie częściej przydatny i da piękne miękkie światło.

Domyślnie

e tam:P ja bym wolał Beauty disha też mieć w kolekcji modyfikatorów:P bo z gridem daje zdecydowanie lepsze światło niż softbox

Domyślnie

wszystko zależy od tego jakie zdjęcia robisz, mi w 99% portretów softbox się sprawdzi, bo lubię miękko, a disha kiedyś sobie zmodyfikuje, bo ten i tak jest za mały.

Coś już napisał

Domyślnie

Ten temat się chyba nada,

używa może ktoś Disha Quantuum 70cm?
    jeżeli tak to poproszę o opinie..

Dopiero zaczyna Awatar Maćkowsky
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Czy ktoś może wie, czy/gdzie można dostać taką "miskę" na lampę z mocowaniem 8-10 cm? Kiedyś coś takiego widziałem.

Coś już napisał

Domyślnie

jot, ja uzywam, a raczej używałem od przez 6 tygodni, gdyż w piątek beauty spadł spod sufitu na ziemie i się lekko pokiereszował, będę dzwonił jutro do Foto-Ivy jak to wygląda z gwarancją bo produkcja tego to jakieś nieporozumienie

tak wygląda mocowanie:

tak wygląda mocowanie gdy się rozleciało:

ta część jest wprasowana? nabita na czaszę, trochę to chore, bo beauty u mnie wisi z plastrem na boomie zazwyczaj równolegle do ziemi gdzie jest obciążenie i to jest logiczne że to się prędzej czy poźniej z tego zsunie ... :/ dla mnie sprawa jest prosta trzeba to przewiercić i skręcić śrubami, problemem pozostał popękany plaster miodu bez którego beauty dla mnie ma mały użytek :/

a Was spotkało coś podobnego?

Dopiero zaczyna Awatar Maćkowsky
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

No to jakiś dramat, ale pewnie nic porządniejszego się nie znajdzie.

A czy ktoś próbował z przejściówkę z mocowanie bowens na 8-10 ?

Coś już napisał

Domyślnie

kolejna sprawa z tym beauty to na moje nie idzie go zapiąć do BK3, w nocy na driftach koledzy byli, wziąłem dla testów, ciemno jak w D bo to na polu dobrze ze ten uchwyt jest luzem (kolega trzymał beauty w rękach hehehe), a dzisiaj patrze ze porysowałem czasze kolankiem od BK3, a i tak ledwo sie trzymał ten uchwyt czaszy, więc jakby uchwyt siedział dobrze w czaszy to BK3 bedzie mialo za mało miejsca żeby go wpiąć bo będzie wadził o czasze, hmmm trochę nie dobrze heh, czy może ktoś sprawdzić czy idzie zapiąć BK3 do mniejszych beauty?

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

cos podobnego mam w przypadku chinskiego garnka i lampy bowens. Nijak nie idzie wpiac a z chinska lampa cy200 pstryk i gra. Ps. na moje oko chinka ma lepsze (wygodniejsze/pewniejsze) zapiecie jak bowensowska oryginalka.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów