Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Uwaga oszust...

Domyślnie Uwaga oszust...

Witam

Chciałbym wszystkich ostrzec przed użytkownikiem CB o ksywce "BLACK". Ponad 3 tygodnie temu wystawił w giełdzie ogłoszenie o sprzedaży lampy 430ex. Skuszony niską ceną, zgadałem się z nim i ją "kupiłem". Ustaliliśmy, że prześle mu pieniądze na wysyłkę, a jeśli dojdą to ten zaraz wyśle paczkę. Do tej pory nie widzę ani lampy, ani pieniędzy za przesyłkę, ani żadnej odpowiedzi od niego, więc uznaję, że nabił mnie w butelkę Uważajcie na niego bo widziałem, że coś jeszcze sprzedawał na forum. Takich ludzi to powinno się...!! brak słów.. Jeśli ktoś miał jeszcze z nim do czynienia to prosze o kontakt.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No wiesz, trochę się sam prosiłeś. Użytkownik BLACK - zarejestrowany 17.10.2010. Wszystkich postów: 0 (słownie: ZERO). Znaczy pewnie miał jeden jedyny post z ogłoszeniem, który został już usunięty. Od użytkowników z takim imponującym stażem to można kupować, owszem, ale tylko przy odbiorze osobistym. Chyba, że lubisz ryzyko. Cóż, skoro zapłaciłeś tylko za wysyłkę, to na szczęście chyba majątku nie wtopiłeś. Masz nauczkę na przyszłość.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

chyba raczej powinien się odezwać . Albo coś mu się stało ?
    Wątpię aby ktoś chciał robić przekręty na kilkanaście (góra 50 ) PLN
    Za dużo fatygi , za duźe ryzyko , za mały zarobek .
    Chyba że ktoś bardzo zdesperowany .

Domyślnie

Nie powiem, moja wina w tym, że go dokładnie nie sprawdziłem.. Chyba za bardzo ufam ludziom. A może właśnie dlatego ktoś robi przekręty na niskie kwoty booo... to są niskie kwoty... niska szkodliwość czynu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No to teraz juz wiesz jak podchodzić do zakupów - nabyłes tę wiedzę za niewielkie pieniądze. No cóz, zdarzają sie ciągle nieuczciwi sprzedający i należy uważać. Kolaj doskonale Ci to wyłozył - nic dodać, nic ująć.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Makudonarudo Zobacz posta
    chyba raczej powinien się odezwać . Albo coś mu się stało ?
    Wątpię aby ktoś chciał robić przekręty na kilkanaście (góra 50 ) PLN
    Za dużo fatygi , za duźe ryzyko , za mały zarobek .
    Chyba że ktoś bardzo zdesperowany .
    Moją żonę ktoś kiedyś Alledrogo "przekręcił" na towar wart dwadzieściaparę złotych. Widać są tacy, którym się chce...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pablo87 Zobacz posta
    Nie powiem, moja wina w tym, że go dokładnie nie sprawdziłem.. Chyba za bardzo ufam ludziom. A może właśnie dlatego ktoś robi przekręty na niskie kwoty booo... to są niskie kwoty... niska szkodliwość czynu
    Witam.
    Nie wiem jak zakwalifikować taki wyczyn ale mi to podchodzi pod oszustwo.
    Oszustwo jest ścigane z urzędu nawet jeśli chodzi o kwotę 5 pln.
    Wystarczy tylko zgłosić na policje a oni już dalej się tym powinni zająć.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

No powinno się zgłosić, zgadzam się, ale chciało by Ci się stracić 3 godziny na komisariacie żeby zgłosić oszustwo na kwotę 5 zł?

Użytkownik BLACK nic już na CB nie wystawi bo zmienił się regulamin giełdy. Z resztą.. zarejestrował się 17.10.2010, ostatni raz zalogował 3 dni później i tyle go widziano.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Moją żonę ktoś kiedyś Alledrogo "przekręcił" na towar wart dwadzieściaparę złotych. Widać są tacy, którym się chce...
    Plan może być taki: wystawiam niedrogo, "sprzedaję" kilkunastu osobom - oczywiście wpłata "z góry". Ci, którzy chcą zapłacić w ciemno jedynie za przesyłkę, również są mile widziani... Łącznie wysiłek może się opłacić...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Dzięki, zaktualizowałem listę.
    the silence is deafening

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów