Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Gwarancja...

Mieszany widok

Domyślnie Gwarancja...

Witam
    Mam trochę dziwne pytanko... kupiłem aparat z obiektywem kitowym... Proszę powiedzcie mi jak jest z gwarancją na aparat... tzn. np. psuje się aparat i chcę go zareklamować a nie mam już tego obiektywu co był w zestawie... Czy samo body wysłane do naprawy uznają ? Czy musi to być cały kupiony zestaw ?

Pytam bo chcę się pozbyć tego kita... i kupić coś innego... ale nie wiem czy "w razie czegoś" uznali by mi gwarancję

Z góry dzięki za info

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Puszk i obiektyw dwie rozne sprawy. Smialo mozesz kita sprzedac a w razie problemu zdajesz sama puszke i zaznaczasz to na protokole.
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

zakupując zestaw powinienes dostac kartę kartę gwar. na której jest napisane za masz canon xxxD + 18-55 bądz xxxD KIT cos w ten desen a nizej wymienone dwa numery seryjne, jeden do obiektywu drugi do body sprzedajesz co cchesz a gwarancje na drugi sprzęt wciaz masz.

Domyślnie

Dzięki Panowie za szybką odp. Powiem szczerze że aż tak bardzo gwarancji się nie przyglądałem :/ ale teraz chociaż jestem świadom co i jak
    Jeszcze raz THX

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja się dołączę, ale z torchę inną kwestią. A jak chcę sprzedać obiektyw kitowy i przekazać gwarancję kupującemu to jak to z kolei rozwiązać... ??? W sumie muszę mieć przecież dowód zakupu i kartę gwrancyjną, a jest jedna...

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Ja się dołączę, ale z torchę inną kwestią. A jak chcę sprzedać obiektyw kitowy i przekazać gwarancję kupującemu to jak to z kolei rozwiązać... ??? W sumie muszę mieć przecież dowód zakupu i kartę gwrancyjną, a jest jedna...
    ksero

Domyślnie

Bangi, ksero dowodu zakupu jest tym samym co paragon I praktycznie każdy paragon powinno się kserować bo po czasie blaknie... chyba że jest to faktura na papierze to co innego ona nie wyblaknie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Morfii Zobacz posta
    Bangi, ksero dowodu zakupu jest tym samym co paragon I praktycznie każdy paragon powinno się kserować bo po czasie blaknie... chyba że jest to faktura na papierze to co innego ona nie wyblaknie
    Może nie tym samym, ale zawiera wszelkie niezbędne dane do realizacji gwarancji i zawsze to można sprawdzić jakby co Co do wyblakłych paragonów to też nie ma problemu - wystarczy podgrzać specjalną lampą i wszystko da się odczytać.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

podepne sie pod temat Gwarancji:

chcialem kupic uzywany obiektyw (niewazne, canon czy sigma lub tamron) i sprzedajacy ma tylko podstemplowana karte gwarancyjna ale nie ma dowodu zakupu - czy gwarancja jest wazna bez dowodu zakupu/paragonu/faktury?

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wally666 Zobacz posta
    podepne sie pod temat Gwarancji:

chcialem kupic uzywany obiektyw (niewazne, canon czy sigma lub tamron) i sprzedajacy ma tylko podstemplowana karte gwarancyjna ale nie ma dowodu zakupu - czy gwarancja jest wazna bez dowodu zakupu/paragonu/faktury?
    dowiedz się kiedy został zakupiony obiektyw , sprawdz czy wciaz podlega gwarancji czy juz nie, jezeli bedzie ci cos mowil o 2 latach gwarancji to ostrzegam Canon ma 1 rok gwarancji, jezeli ktos daje 2 lata to sklepu, a bez dowodu zakupu walczyc trzeba o ten rok, Sigma ma 2 lata albo 3 (zalezy od wersji czy to EX czy nie) jezeli nie ma dowodu zakupu to serwis i tak powinien to uznac ale wiem ze czesto wymagają tego, tamron niewiem jak z nim jest, nigdy nie korzystałem z ich serwisu i gwarancji

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów