Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Proszę o opinie: Canon EF 17-40mm f/4L USM

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Moskwa

Domyślnie

miałem ale sprzedałem bylem średnio zadowolony, teraz mam 24 -70 i jestem tez średnio zadowolony bo zachorowałem na Leica ... }D
    "Nie jest miarą zdrowia być dobrze przystosowanym do głęboko chorego społeczeństwa."

Coś już napisał Awatar wisiena
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Witam
    17-40 4L Kupiłęm 2 lata temu i był to mój pierwszy obiektyw. Używam go do dziś i jestem zadowolony. Jest wystarczająco ostry i do krajobrazów idealny. Czasami trochę brakuje na długim końcu ale da się przeżyć. Pare dni temu kupiłem 24-105 więć jeśli chodzi o spacer zoom to napewno zastapi 17-40, ale w góry i do szerszych ujęć napewno bede zabierał 17-40.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wedluk Zobacz posta
    miałem ale sprzedałem bylem średnio zadowolony, teraz mam 24 -70 i jestem tez średnio zadowolony bo zachorowałem na Leica ... }D
    Może to nie sprzęt Cię ogranicza?
    Canon 60D || EF 35mm f/1.4 L || SPEEDLITE 580EX

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bodzius Zobacz posta
    Nie rozumiem po co taka uwaga. Przeciez probki zdjec uzytkownika "wedluk" mozna zobaczyc jest adres w stopce.
    Chce miec lepszy sprzet, jego prawo jak go na to stac.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Moskwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bodzius Zobacz posta
    na pewno nie ogranicza mnie czytanie ze zrozumieniem po prostu średni format to jest to co miałem w łapkach i sie zakochałem
    "Nie jest miarą zdrowia być dobrze przystosowanym do głęboko chorego społeczeństwa."

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Mój C 17-40 jest dokładnie taki jak przedstawiono to na wykresach MTF na stronie canona. Bardo ostry w środku, wraz z przymykaniem ostrość wzrasta. Naroża całkowicie nieostre i przymknięcie do f11 dopiero nieco pomaga. Jest to więc krajobrazowy zoom UWA do pełnej klatki. Dobrze znosi słońce w kadrze. Max dziura f4 wyklucza jakiekolwiek manewry z gł. ostrości przy tej ogniskowej, więc przymykanie nic nie psuje a polepsza jakość optyczną. Jest dosyć kontrastowy, nawet pod światło. W stosunku do C10-22 na cropie, C17-40 na FF to dla mnie żaden postęp.
    Jako standard na cropie wg mnie całkiem nie na temat - za mała GO. Jedynie co to crop obcina te paskudnie nieostre rogi.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów