Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: [grubcio644] początkujący

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie [grubcio644] początkujący

Witam jeśli zdjęcie będzie złe proszę o konstruktywną krytykę
    1
    2
    3
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    kurcze sory za wielkość zdjęć zapomniałem pomniejszyć niestety brak edytowania postu nie pozwala mi tego zmienić
    Ostatnio edytowane przez grubcio644 ; 12-11-2010 o 01:00 Powód: Automerged Doublepost
    5d mkII, tamron 70-200 2,8, YN-560,

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Mogles troche popracowac nad obrobka twarzy i nad mimika modelki... 3 fota zupelnie mi nie pasuje.
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Domyślnie

Dwójka i trójka - teksańska masakra lampą błyskową nie wybronisz się ;p
    Najfajniejsza jest fot. nr 1 - i tyle.
    W trójce mimika "nie za fajna"

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

1. byłaby fajna gdyby nie taka obróbka, generalnie nie jest zle
    2.no tutaj lampa jednak to nie jest twój bliski znajomy , poprostu za mocno , kup jakis dyfuzor i uzyj kompensacji ekspozycji
    3.trójka niestety nie, szaro buro nudno , modelka tak ułożyła głowę że szczęka wygląda jak wielki czołg

CHciałbym jeszcze poza tymi zdjęciami dodać coś odnośnie całości, na którą składa się twój podpis, pytanie moje dlaczego z kazdym zdjęciem podpis jest coraz mniejszy a na 3 wogole go nie ma, to co ci radze to pozbądź się go, chyba ze jestes firmą i promujesz ten biznes (ale to raczej nie takimi zdjęciami) , ogólnie wygląda to tandetnie wg mnie ale zrobisz co chcesz

Coś już napisał

Domyślnie

no tak z tą lampą może jednak przesadziłem jednak wolałem się upewnić no i były to pierwsze zdjęcia z lampą Shingo czy miałbyś czas chwilkę może żeby pokazać mniej więcej jaka obórbka powinna być .
    Podpisu się pozbędę.
    5d mkII, tamron 70-200 2,8, YN-560,

Bywalec Awatar Czapa
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

1sza imho najlepsza, ale te cienie pod oczami są przerażające, nie wiem może więcej światła albo mniej tuszu czy tam czegoś, a 2 i 3cie faktycznie przesadzasz z lampka, dokup statyw z parasolką najtaniej Cie wyniesie
    ...Ja tu tylko sprzątam C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV

Domyślnie

Jedynka zdecydowanie najładniejsza. Najkorzystniej dziewczyna na niej wygląda. Dobre swiatło, dobry portretowy kadr. Jest ok. Na drugim zdjęciu światła jest za dużo. Na trzecim z kolei światło jest... hm... na pewno nie upiększa modelki. Poza tym jej mina również daje wiele do życzenia, ale jedyneczka jest ładna

Coś już napisał Awatar wisiena
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

1 - jest ok, ale popracował bym jeszcze na nad małą obróbką
    2 - mi sie nie podoba
    3 - strasznie przejarane lampą, ciemne tło i 0 obróbki

Postaraj się nauczyć paru trików w photoshopie i staraj się korzystać jak najwięcej ze światła zastanego a później ewentualnie doświetlaj lampą cienie.

Uprawnienia umieszczania postów