Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: Gdzie kupić ostrą, sprawdzoną Sigmę 30mm f1.4

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Jedynie kalibracja obiektywu.
    Sigma grzebie w elektronice obiektywu, nie body.
    Tu jest lista autoryzowanych sprzedawców, dilerów i czarna lista.
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Coś już napisał

Domyślnie

Kolego michkk a może lepiej przymierzyć się do C28 1.8. Zamówisz np u Towersa i masz dobry sprzęt w dobrej cenie? Ja właśnie chyba tak zrobię, bo jak nie masz możliwości osobiście przestrzelić kilku S30 i ocenić, to w necie kupowanie jest mocno ryzykowne.
    Ja pisałem do sigma sklep w Wawie z prośbą o sample z S30, miły Pan przesłał mi szybciutko na f1.4 i f2.8 jpg ale zrobione jakiejś czarnej figurce i ciężko było ocenić ostrość. Poprosiłem o RAWy z kilku szkieł i że ja sobie wybiorę która mi pasuje i...na tym korespondencja się urwała. Dlatego też odpuściłem sobie S30 i na dniach zakupię C28.

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Pewnie, niech kupuje. 1900 zł [tyle, co Sigma z futerałem do pasa, filtrem marumi i kilkoma innymi dodatkami] - to, że niedostępny to nie problem. Najlepiej niech towers zamówi kilka szkieł, żeby kolega mógł sobie wybrać. A bo nuż trafi na mydlany egzemplarz. O dziwo, 28 1.8 też się takie zdarzają.
    Aha, poproś jeszcze o sample na 1.8 i 2.8. Najlepiej RAWy z tych kilku szkieł. I niech wyśle te kilkadziesiąt czy kilkaset MB (upload 1 MB to ca. 1 minuta).
    Ciężko mi uwierzyć, żeby w Lublinie nie było tej czy innej Sigmy.
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Coś już napisał

Domyślnie

Jeżeli dla kolegów sprzedających swoje szkła na giełdzie CB, nie jest problem wysłać kilka sampli w RAWach, to moim zdaniem dla Pana ze sklepu, który z tego żyje, też nie powinien być. No ale nie róbmy OT.
    PZDR

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robaczek Zobacz posta
    Jeżeli dla kolegów sprzedających swoje szkła na giełdzie CB, nie jest problem wysłać kilka sampli w RAWach, to moim zdaniem dla Pana ze sklepu, który z tego żyje, też nie powinien być.
    Przepraszam, jak to sobie wyobrażasz? Scenka testowa w sklepie i robienie zdjęć w przerwach pomiędzy klientami/telefonami, czy może sprzedawca ma brać partię obiektywów do domu i po godzinach wysyłać sample do klienta?
    Nie mówiąc już o takich drobiazgach jak rozmiar rawów czy też możliwość, że dostaniesz super sample (bo ostrzone na LV) kiedy w rzeczywistości AF będzie loterią?
    Takie rzeczy to IMHO tylko z konkretnym klientem z kasą przy ladzie, chyba że ktoś cierpi na nadmiar czasu w pracy.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

nawet gdyby ci wysłali słoik wykalibrowany przez nich to na twoim body i tak możesz mieć problem. musiz zgrać wszystko - body i słoik. najlepiej do centrum sigmy jechać i wypożyczyć. w każdym dużym mieście jest.
    canon

Początki nałogu

Domyślnie

Ja szukalem Sigmy 30stki, szukalem i nic... Kupilem 28 1.8 i nie zaluje

Zablokowany

Domyślnie

michkk- sprawdzenie Sigmy przed wysyłka nic nie da, bo z Twoim body może ona pracować zupełnie inaczej. Najlepiej wybierz się osobiście do sklepu, który ma około 2-3 sztuki na półce. Z jakiego regionu jesteś? Napisze gdzie masz najbliżej.
    My w tej chwili notujemy problemy BF czy FF tylko w poniżej 1% sprzedanych egzemplarzy, więc myślę, że by mieć spokojne sumienie 2 sztuki wystarczą do wyboru.

Coś już napisał

Domyślnie

Jeśli chodzi o FF/BF to sprawdzanie rzeczywiście nic nie da. Różne body itd.Tylko, że autorowi wątku chodzi o zakup egzemplarza ostrego lub mydlanego. Jak rozumiem na ewentualną korektę FF/BF w serwisie jest przygotowany.

Domyślnie

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, na razie chyba wstrzymam się z kupnem obiektywu. Kiedy Canon w końcu zrobi tanią stałkę 35mm f/1.8? Pozdrawiam

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów