Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 68

Wątek: potrzebuje lepszego AF - co zmienić?

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

50 1.8 nie ma AF, zmien szklo.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    50 1.8 nie ma AF, zmien szklo.
    50/1.8 ma silnik i to zwykle wystarcza do tego żeby mieć AF. Pewnie, że precyzja tego napędu oraz ogólna podatność obiektywu na łapanie luzów nie sprzyja trafianiu w punkt za każdym razem.

AFu nie ma natomiast większość aparatów Canona z którymi miałem do czynienia. Zmień więc idola.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .
    To ostatnie rzecz jasna do fanaConana.
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 12-11-2010 o 11:38 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    50/1.8 ma silnik i to zwykle wystarcza
    W tym przypadku nie bardzo.... Już szybciej ostrzy się ręcznie Heliosa 44-2
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Łódź

Domyślnie

1000d miałem wystarczająco długo, żeby stwierdzić, że nie wyróżnia się on niczym specjalnym ani na plus ani na minus względem innych Canonów, które przeszły przez moje ręce.

50/1.8 mam od niepamiętnych czasów. Nie wyróżnia się on niczym specjalnym ani na plus ani na minus względem innych obiektywów Canona, które przeszły przez moje ręce. Uwzględniając oczywiście cenę i rozwiązania techniczne.
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

7D albo 1D4 jezeli chcesz miec troszke wiekszy sensor. 1D3 tez jest swietna jak znajdziesz zadbany exemplaz.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

1000d miałem wystarczająco długo, żeby stwierdzić, że nie wyróżnia się on niczym specjalnym ani na plus ani na minus względem innych Canonów, które przeszły przez moje ręce.

50/1.8 mam od niepamiętnych czasów. Nie wyróżnia się on niczym specjalnym ani na plus ani na minus względem innych obiektywów Canona, które przeszły przez moje ręce. Uwzględniając oczywiście cenę i rozwiązania techniczne.
    Nie miałem nigdy 1000D, a 50/1.8 mam od całkiem pamiętnych czasów, mocno wyeksploatowaną sztukę. Może dlatego zanim wyostrzy, najpierw musi sie przebudzić z zimowego snu.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Myślę, że rozwiązanie 40D + C28 1.8 to zestaw z bardzo fajnym AF. 50 1.4 trochę odstaje od szybkości USM. Poza tym 28mm na cropie da kąt widzenia prawie jak 50tka, więc dość uniwersalne szkło. Jak nie stałka, to jakiś zoom z USM. Trzeba też wiedzieć czego się spodziewać.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

50/1.8 ma silnik i to zwykle wystarcza do tego żeby mieć AF. Pewnie, że precyzja tego napędu oraz ogólna podatność obiektywu na łapanie luzów nie sprzyja trafianiu w punkt za każdym razem.

AFu nie ma natomiast większość aparatów Canona z którymi miałem do czynienia. Zmień więc idola.
    .
    To ostatnie rzecz jasna do fanaConana.
    ja wspolpraca tego czegos z 30d bylem ogolnie zalamany natomiast mam 350d (ta puszka rewelacyjnego afa nie ma) i z takim lipnym kitem wspolpracuje bdb, wiec dalej obstaje przy wymianie obiektywu

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    ja wspolpraca tego czegos z 30d bylem ogolnie zalamany natomiast mam 350d (ta puszka rewelacyjnego afa nie ma) i z takim lipnym kitem wspolpracuje bdb, wiec dalej obstaje przy wymianie obiektywu
    Jak przymkniesz 50-tkę do kitowego f5.6, też będziesz trafiał za każdym razem.

Pożycz od kogoś "zawsze trafiającego" 85/1.8 i oceń wyniki. Z dużym prawdopodobieństwem przejdzie Ci pomysł wymiany obiektywu.
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja kiedys zmienilem 50/1.8 na 85/1.8 wlasnie ze wzgledu na AF. Do dzis nie przypominam sobie, aby 85 mi nietrafiala... Mowa o punktach AF centralnych czy to 20d CYZ 5d2. Z bocznymi loteria w 5d, ale to WINA BODY.

Wiec nie bardzo rozumiem aluzje do 85. :neutral:
    Jak dobrze pamietam to odsetek nietrafionych 85 w moim zyciu jest taki sam jak 300/2.8 IS (oba szkla sa najczesciej przeze mnie uzywane) - czasami wyjatkowo pudlo.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 13-11-2010 o 09:27 Powód: Automerged Doublepost

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów