wiecie co, wcześniej długo cykałem na znajomego a350 + t17-50/2.8. wiadomo, predkosc tamtego tandemu do obecnego to nieba a ziemia ale nie tylko to sie liczy. nie wiem co tam bylo ustawione z wyostrzaniem, bo nigdy nie zmienialem takiej opcji, bo bylo "zajebiscie" ostro. nawet nie chce szukac tamtych zdjec bo pamietam jak ostrzyl, choc zdaje mi sie, ze tam wyostrzenie bylo na srednim lub wcale, bo cos sobie przypominam ze przy najwyzszych ustawieniach bylo sztucznie. co do ilosci pixeli to nie ma znaczenia, tam bylo bodajrze 14,2. wymiana.. raczej gwarancyjna, bo szklo wziete na raty, poza tym w dobrej cenie i chce miec ten model a nie inny, a ze bylo na zamowienie nie maja drugiej czy kilku sztuk do wyboru. porobie jeszcze troche zdjec na roznych ustawieniach, wam wrzuce tutaj wieczorkiem jakies porownawcze, no i wezme puche przy okazji podepne pod t28-75 i 17-50 jak bedzie to wysle tego usm'a na gware albo moze uda sie wymienic na druga sztuke.. szczerze powiem, ze wg. mnie ostro powinno byc juz na 0 a dalej powinno byc tylko lepiej i az za dobrze. no chyba ze canon robi tak, ze na 0-3 rozmiekcza 4 jest normalnie i 5-7 wyostrza. co i tak mnie w chwili obecnej nie satysfakcjonuje zupelnie, no nic, zobaczymy. a, no i podepne tego 17-55 pod jakies inne body, niech się okaże.