No jak to. W Canonach jest szum, a w Nikonie szlachetna ziarnistość.Zamieszczone przez gwozdzt
![]()
No jak to. W Canonach jest szum, a w Nikonie szlachetna ziarnistość.Zamieszczone przez gwozdzt
![]()
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
w Olympusach tez!Zamieszczone przez piast9
jak mogles zapomniec!![]()
A skad zaraz ta "szlachetna"Zamieszczone przez piast9
![]()
Oj bo się Czacha obrazi w Canonie Mamiya na matrycy Ilford to dopiero jest szlachetna ziarnistość ;-)Zamieszczone przez akustyk
Janusz
nie no... w analogach to jest domyslnie hiper mega wypasnie...Zamieszczone przez Janusz Body
ale teraz szkalujemy cyfrowe Canony za plastikowosc i w ogole![]()
A to sorry ja mam tylko ok. 8 mln ziarenZamieszczone przez akustyk
na mojej matrycy + jedno w oku. Nie wiem czy to bardziej szlachetne od 5 mln ziaren i czy w JPEG-ach te ziarna też się ziarnują
Janusz
w 20D i chyba 350D. w 10D/300D tego nie maZamieszczone przez KMV10
tylko denerwujace jest to ze jak sie robi fotke 30 min. to pozniej redukcja szumow trwa 30min. aparat robi taka sama fotke 'dekielka' porownuje klatki i wycina hot i dead pixele... lepiej samemu sobie zrobic taka fotke i pozniej w razie potrzeby nakladac w PS'ie warstwe..
30 minut?Zamieszczone przez Jac
najwiecej ile 10D naswietlalem to 6 minut, i oceniajac wynik, dluzej nie ma to najmniejszegosensu. chyba, ze na chwile zdejmiesz obiektyw i wpuscisz zimne powietrze, zeby schlodzic matryce - choc nie wiem, czy to jej nie zaszkodzii czy elektronika pozwoli na dzialanie aparatu w trakcie naswietlania bez obiektywu.