Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: 17-55 2.8 IS z 50d - problem z AF

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Pomocy !!!!

Obiektyw wraz z body trafił na Żytnią. Pan stwierdził że jest FF (coraz większy ze wzrostem ogniskowej) i że body skalibrują do wzorca a obiektyw do body. Na następny dzień dostałem maila że jest zrobione. Odebrałem, pojechałem do domu i stwierdziłem że jest tak samo - nadal brak trafień w cel. Za dwa dni znowu pojechałem do serwisu. Po dłuższej wymianie zdań sprzęt został przyjęty do ponownego sprawdzenia...
    Na następny dzień dzwonię i dowiaduję się iż FAKTYCZNIE coś jest nie tak z celnościoą AFa, ale jeszcze nie potrafią powiedzieć co jest uszkodzone. Finalnie okazuje się iż winna jest "płyta główna" obiektywu, a aparat jest OK. Na czwarty dzień roboczy sprzęt jest gotowy do odbioru - odbieram i ... nadal KUPA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ludzie pomocy !!! Co mam teraz zrobić ??? Trzeci raz na Żytnią...???
    Mam wrażenie że Oni tam naprawiają sprzęt na pa...ę !!!

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Bezwzględnie zmierzaj do wymiany sprzętu na nowy, pozbawiony NIEUSUWALNEJ przez serwis wady.
    Entuzjastyczny Neofita

Dopiero zaczyna

Domyślnie

...czyli mam teraz dwa wyjścia:
    1. kolejny raz oddać sprzęt do serwisu (czyli tak jakby korzystać z gwarancji) - Canon zastrzegł sobie w gwarancji możliwość 5-cio krotnej naprawy...?

2. zwrot do sprzedawcy z tytułu rękojmi i tu CHYBA mam 3 podejścia...?

Tak czy tak mam jeszcze trzy razy...???

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nikt Ci tego nie naprawi. Jak się znudzisz serwisowi, wyregulują Ci tak, żeby sprzęt "spełniał normy producenta". Będzie oczywiście tak samo bezużyteczny, jak teraz.

Wyizoluj też, co ma problem - puszka czy obiektyw. Może Ci się to przyda, jak będziesz chciał wymienić coś na nowe, będziesz bardziej wiarygodny.

Bądź uparty. Pamiętaj o odwołaniu się do Canon Polska. Używaj argumentów o dobrym imieniu firmy, sugeruj że Twoja sprawa jest znana na forach hobbystycznych.
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

jak to czytam takie wątki to mnie szalg trafia, szkło za takie pieniądze pod cropa powinno być bez łaski sprowadzone do poprawnego działania albo wymienione na nowe. gdzie dobre imie tej firmy? co, moze wciaz obiektywy sa za tanie zeby trzymac jakosc? juz kazda gałąź przemysłu musi tworzyć taki chory biznes, gdzie wciska się tandetę po możliwie najwyższych pieniądząch? Nawet u czołowych producentów za ciężką kasę nie można spodziewać się szanowania klienta :/ masówka..
    50D + 17-55/2.8 IS USM

Początki nałogu

Domyślnie

Wysyłaj jeszcze raz na Żytnią... A później niech Ci wymienią i szkło i BODY!
    / Canon /

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Domyślnie

Miałem podobny problem z tym szkłem. FF ok 2-3cm z odległóści 0.5m. W serwisie na Żytniej obiektyw był trzy razy. Po każdej kalibracji było gorzej. W końcu sklep wymienił mi szkło na nowe.
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

zastanawiam się kto kupuje te wymienione obiektywy, ale chyba znam odpowiedź
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zbyszekjan Zobacz posta
    Miałem podobny problem z tym szkłem. FF ok 2-3cm z odległóści 0.5m. W serwisie na Żytniej obiektyw był trzy razy. Po każdej kalibracji było gorzej. W końcu sklep wymienił mi szkło na nowe.
    Ja miałem trzy podejścia do dwóch egzemplarzy (jeden przed Żytnią duży FF, po wizycie - znaczny BF). Drugi - zbyt losowy. Na razie odpuściłem - uznałem, że ten obiektyw kosztuje tyle, że AF powinien działać . Pewnie jeszcze spróbuję za jakiś czas...

Początki nałogu

Domyślnie

Promocje są w sklepach Dlatego ja kupuję używane, sprawdzone szkła
    / Canon /

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów