Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Rozwód z Nikonem, związek z Canonen.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Prosze o zachowanie spokoju, bo za moment poleca oficjalne upomnienia.

Odnosnie pytan autora watku - a dlaczego przesiadasz sie z Nikona? Masz przyzwoite szkla pod tamten system ... myslisz ze Canonowskie odpowiedniki dadza Ci cos wiecej? Nie napisales rowniez jaka masz puszke.

Domyślnie

Powodów było kilka, pierwszy się pojawił jak wziąłem w rece puszke. Pozniej 35 1.4 i 70-200 IS, to były trzy głowne powody. Ten obrazek i szybkość. Do tego doszedł jeszcze jeden szczegół... Filmy, które mnie powaliły i bardzo zaciekawiły. Do tego Wasza duża stajnia szkieł. Do tej pory pracowałem z Nikonem D90, a wczesniej z D70s

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Na twoim miejscu kupił bym sobie D700 i miałbyś szybkość a twoje szkła dostały prawdziwego by kopa. Wymiana na cropa z elkami nie da ci tego co FF.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Polece to co powyzej - wieksza roznice zobaczysz dokupujac D700 zamiast cropowego Canona z wcale nie lepszymi szklami niz te ktore masz.. bo na 35/1.4 i tak kasy nie wystarczy, a aby w pelni cieszyc sie tym szklem pelna klatka to koniecznosc.

Twoje szkla zlapia 2gi oddech gdy podepniesz je pod D700.. a jesli chcesz filmy to wstrzymaj sie na moment i zaczekaj na nastepce lub zakrec sie przy najnowszym dziecku z zoltej stajni, a pelna klatka za jakis czas.

W tej chwili jestes napalony na 7D, ale nie przemawia za tym zaden rozsadny argument, a Ciebie czekaja tylko straty finamsowe przy takiej przesiadce.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Fakt przesiadka zawsze boli po kieszeni...sam pamiętam jak rozwodzilem się z nikonem,sporo na tym wszystkim straciłem...ale teraz się ciesze
    Jak nie masz jakiś konkretnych powodów do zmiany i ma być ta zamiana spowodowana tylko nudą bądz ciekawością to nie ma sensu...kup d700 i się ciesz ładnym obrazkiem i dobrym aparatem...co do następcy d700 pewnie będzie wypasiony ale cena myślę że będzie rzędu 11-12k zł
    EOS + L i kupa gratów ...

Domyślnie

Dziekuje Wam za opinie i informacje Jeszcze cały czas o tym myśle no ale... zobaczymy
    Pozdrawiam

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów