Strona 15 z 18 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 176

Wątek: Canon 50 f/1.4 a Sigma 50 f/1.4

Uzależniony

Domyślnie

yhm... czyli niema co sie pchać w to szkło zwłaszcza używane...

jakasz szkoda ze sigma jest tak nierówna

dzięki za informacje.
    Ostatnio edytowane przez Gringo997 ; 30-07-2011 o 15:13
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    jakasz szkoda ze sigma jest tak nierówna
    Ale w zamian potrafi się pięknie odwdzięczyć
    Choruje na nią od kiedy podpiłem egzemplarz kolegi.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertCh2 Zobacz posta
    Mam prośbę. Weź dowolną butelkę z etykietą. Postaw na stole. Zrób dwa kroki w tył. Ustaw przysłonę na 2. Zrób zdjęcie ostrząc na konkretne miejsce etykiety, najlepiej jakiś niewielki napis. Podeślij rezultat na forum albo na priv.
    mam prosbe. wez modelke (z maxmodels.pl), stan 2 metry przed nia, ustaw przyslone na f2, zrob jej zdjecia ostrzac na oczy i podeslij rezultat na forum
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Ale w zamian potrafi się pięknie odwdzięczyć
    Choruje na nią od kiedy podpiłem egzemplarz kolegi.
    ja odkąd zobaczylem sample i mam 30/1.4 i jestem baaaardzo z niej zadowolony
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Domyślnie

Mam prośbę. Weź dowolną butelkę z etykietą. Postaw na stole. Zrób dwa kroki w tył. Ustaw przysłonę na 2. Zrób zdjęcie ostrząc na konkretne miejsce etykiety, najlepiej jakiś niewielki napis. Podeślij rezultat na forum albo na priv.
    Postaram się zrealizować ten projekt fotograficzny.

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    mam prosbe. wez modelke (z maxmodels.pl), stan 2 metry przed nia, ustaw przyslone na f2, zrob jej zdjecia ostrzac na oczy i podeslij rezultat na forum
    lol
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Domyślnie

Przygody opisałem tutaj: http://toitamto.com/index.php/blog/m...yslona-14.html

Cytacik
    "Gwarancji nie dają większe pieniądze za segment premium, bo można się nadziać na źle zaprojektowanego bubla, takiego jak EF 50/1.2L."

LOL, nie szukasz obiektywu który daje dobry obraz tylko taki co daje per-pixel ostry obraz. Kup sobie 50 1.8.

Moze w końcu wykonam test butelkowy dzisiaj, zapominam o tym jak spaceruje z aparatem....
    Ostatnio edytowane przez qbic2 ; 08-08-2011 o 11:50
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Domyślnie

Nie wiem jak u was, ale podpinałem kiedyś spory arsenał obiektywów Sigma (byłem na ich warsztatach promujących) pod Canona 20D - żaden, ale to żaden nie ostrzył jak należy. Wyciągnąłem na chwile canoan 70-200 f4 Is zeby zobaczyć czy coś może nie tak z aparatem, ale nie od razu wyostrzył idealnie.
    Od tej pory nawet nie spoglądam w stronę obiektywów Sigmy.
    Za to teraz Canon 50 1.4 z Canonem 5D Mark II współpracuje idealanie - jest to na dzień dzisiejszy mój ulubiony obiektyw! - kocham go

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pkpiast Zobacz posta
    Nie wiem jak u was, ale podpinałem kiedyś spory arsenał obiektywów Sigma (byłem na ich warsztatach promujących) pod Canona 20D - żaden, ale to żaden nie ostrzył jak należy. Wyciągnąłem na chwile canoan 70-200 f4 Is zeby zobaczyć czy coś może nie tak z aparatem, ale nie od razu wyostrzył idealnie.
    Od tej pory nawet nie spoglądam w stronę obiektywów Sigmy.
    Za to teraz Canon 50 1.4 z Canonem 5D Mark II współpracuje idealanie - jest to na dzień dzisiejszy mój ulubiony obiektyw! - kocham go
    zabrzmialo jak wyznania z Bravo Girl

a tak serio - akurat na Sigmofon 50/1.4 nie narzekam. wolno i ten AF jest jaki jest, ale jak sie nim umiejetnie poslugiwac, to jest zyletka.
    jak juz pisalem - trzeba o tym myslec jako zabawie w Milionerow: "czy to jest twoja ostateczna decyzja" i ze 2 razy poprawic ostrosc az Sigmofon przestanie poprawiac. najczesciej po 3 iteracjach jest dobrze i wtedy jakosc zdjec morduje.
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

akustyk - widzę, że jesteś niezmordowany, więc i ja powtórzę swoją teorię wypracowaną na kilkudziesięciu egzemplarzach Sigmy 50/1.4 na kilkunastu korpusach 5D Mark II: egzemplarz nowy, z pudełka, bez kalibracji w serwisie, poprawnie ostrzący na bliskie i dalekie dystanse NIE ISTNIEJE.
    Widocznie nie doszedłem jeszcze do etapu "umiejętnego posługiwania się sprzętem" , gdyż żyletkę umiem uzyskać jeśli ostrzę np do 3 metrów. Im dalej tym większy rozjazd. Te szkło przy współpracy w.w. korpusem to autofokusowa porażka. Poza tym same superlatywy
    Oczywiście pod Nikonem działają wybornie...

Domyślnie

hej, nie śledzę rozmowy od początku i może ktoś już zamieszczał te linki, ale co tam , macie..

http://www.youtube.com/user/DigitalR...38/6uaOC-q6nP8
    i
    http://www.youtube.com/watch?v=pfyrGfqZQ-A

obejrzyjcie sobie między postami

Strona 15 z 18 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów