Błagam, nie żartuj sobie z pogrzebu... ja wiem, że wszystko co znajduje się w Twojej ofercie jest ostre i niezawodne ale takiego bajkopisarstwa w przypadku tej Sigmy nie strawię. To nie pech - to norma przy tym szkle i nic ani nikt nie wciśnie mi, że jest inaczej. Sam opisujesz Hsm, jakoby był "ruski" a po chwili, że mam pecha i tak naprawdę ostrość jest ok...
Pokaż mi idealnie działającą na pełnej klatce Sigmę 50/1.4 HSM a osobiście po nią do Ciebie przyjadę, zapłacę nawet za polską dystrybucję te absurdalne 1999zł i publicznie przychylę się do Twojego stwierdzenia, że mam kolosalnego pecha przerabiając już kilkadziesiąt sztuk tego szkła i nie mogąc znaleźć choćby poprawnie funkcjonującego egzemplarza.
Ja naprawdę nie robię tego złośliwie - nie mam jakiejś życiowej misji zdeprecjonować ów obiektyw gdzie tylko się da. Po prostu uważam, że te szkło swoją jakością wykonania, optyką, wyposażeniem stanowi świetny stosunek ceny do jakości ( oczywiście nie z dystr. PL) i bardzo chciałbym mieć takową, idealnie celną w swojej torbie. A jako, że Canona 50/1.4 po prostu nie chcę, manuale odpadają, to staram się co jakiś czas przelecieć kilka egz. z nadzieją na cudowne oświecenie. Niestety ciągle bez zmian...