Pokaż wyniki od 31 do 40 z 176

Wątek: Canon 50 f/1.4 a Sigma 50 f/1.4

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie

Hubolsky, jak pewnie wiesz, każdy ma inne wyobrażenie pojęcia "działa OK". Tobie zapewne wystarczy - pozwól, że zacytuję Twoją wypowiedź o 50mm:

Cytat Zamieszczone przez Hubolsky Zobacz posta
    Wiele osób biadoli na tą biedną 50-tkę, ale jakoś tych sampli z nieostrymi fotkami nie widać. Znajomy ostatnio mi pokazywał jak jego nikoś mydli, strasznie mydlił przy powiększeniu 200% Poradziłem mu żeby zrobił odbitkę 13x18 - okazało się że mydło znikło a fotka była żyleta. Proponuje zamiast na Żytnią to wpierw przejść się do labu, jak na papierze będzie mydło to wtedy do serwisu. 90% osób wyleczy się z mydliny a 10% odda aparat do kalibracji.
    Każdy fotografuje co innego, każdy robi odbitki w innym formacie, jeszcze inni nie robią odbitek tylko prezentację na dużych telewizorach/monitorach. Zgoda, w wielu zastosowaniach przy tak małych odbitkach różnice w ostrości między wieloma szkłami są po prostu niedostrzegalne ale to co prezentuje Sigma - a co opisałem powyżej - jest u mnie widoczne już na najmniejszym wydruku. Może po prostu nie zwracasz uwagi na pewne rzeczy, może na Twoim APS-C udało Ci się trafić na białego kruka i działającą Sigmę... nie mam pojęcia.
    Mnie czyjeś "jest OK" kompletnie nie wystarcza i nie uwierzę póki nie zobaczę. A widziałem już na tyle wiele tych szkieł, że mam prawo wyrobić sobie o nim taką a nie inną opinię
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Też jestem chętny na takie szkło, tylko ma działać poprawnie na dwóch body bez konieczności regulacji-z tym będzie chyba jeszcze trudniej :-(
    Na dwóch korpusach? I to na dodatek bez regulacji?
    Powiem szczerze - ja bym zaczął grać w lotto, większe prawdopowobieństwo sukcesu
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 12-12-2010 o 22:54 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów