Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 176

Wątek: Canon 50 f/1.4 a Sigma 50 f/1.4

Uzależniony

Domyślnie

tak tak tak wiem....

ale ja pytam czy jak kupie i zanim mi wyśla czy była by możliwość kalibracji (a kalibracja trwa ponoć ok 2 tyg) i czy wtedy gdyby bylo BF lub FF to czy moge zwrucić?
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertCh2 Zobacz posta
    Dla mnie była to rewelacja, wywaliłem kupę szmalu na obiektyw który nie działa i nie ma prawa działać.
    Miałeś pecha. Ja nie mam praktycznie żadnych problemów, przy czym wśród znajomych są jeszcze dwa takie szkła i również nie ma najmniejszych problemów.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Kumpel ma sigme, ja canona i chyba sam bym się chętnie na sigme przesiadł. Ostrzejsza i zdecydowanie ładniejszy obrazek daje. Na plus w walce miedzy moim canonem a jego sigmą nie przemawia nic. Tak samo często pudłuje, nie jest wcale wolniejsza. Za to jak juz trafią oba, to mojemu canonowi szkła bledną.
    C5Dmk2 | 580EXII | 17-40 | 50 | 85 | 135

takisefotograf
    Guest

Domyślnie

Po kilku tygodniach z Sigmą przesiadłem się na Canona i dobrze mi z tym
    Co z tego,że bokeh z S. ładniejszy(mz) jak z celnością AF było bardzo loteryjnie,a już na większych dystansach to wręcz katastrofalnie...

Uzależniony

Domyślnie

Jak to jest z tym padającym napędem w canonach? jest jakaś reguła, ze po jakimś tam czasie powiedzmy x sie rozlatuje ? czy byla jakaś seria wadliwa czy jak? czy poprostu którem sie zachce to sie rozleci...??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    Jak to jest z tym padającym napędem w canonach? jest jakaś reguła, ze po jakimś tam czasie powiedzmy x sie rozlatuje ? czy byla jakaś seria wadliwa czy jak? czy poprostu którem sie zachce to sie rozleci...??
    Rozmawiałem dzisiaj ze sprzedawcą w zaprzyjaźnionym sklepie foto (wiem, wiem, wiarygodne prawie jak stryj kuzyna od strony ciotki gdzieś słyszał...) i stwierdził że Canonowska 50-tka ma taką przypadłość i wiele wróciło do naprawy po 2-3 latach intensywnego użytkowania

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    Rozmawiałem dzisiaj ze sprzedawcą w zaprzyjaźnionym sklepie foto (wiem, wiem, wiarygodne prawie jak stryj kuzyna od strony ciotki gdzieś słyszał...) i stwierdził że Canonowska 50-tka ma taką przypadłość i wiele wróciło do naprawy po 2-3 latach intensywnego użytkowania
    tylko ze twoja wypowiedź nic nie wnosi do mojego pytania bo to ze sie psuja to ja wiem tylko pytam czy wszystkie sie psuja czy jest jakaś reguła?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

roznica jest faktycznie niewielka.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bobas2006 Zobacz posta
    roznica jest faktycznie niewielka.
    jaka znowu roznica? nabijasz posty czy co??

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    tylko ze twoja wypowiedź nic nie wnosi do mojego pytania bo to ze sie psuja to ja wiem tylko pytam czy wszystkie sie psuja czy jest jakaś reguła?
    Canon 50/1.4 ma dosyć znane dwie wady konstrukcyjne:
    - delikatny tubus, który nabiera luzów, szczególnie gdy nie chroni się go osłoną p.słoneczną i wrzuca obiektyw do torby.
    - pierścień AF (wewnętrzny), który z czasem nabiera luzów i obiektyw zaczyna ustawiać ostrość z coraz większym rozrzutem a po jakimś czasie ostrzy tylko w jedną stronę po czym pada zupełnie.
    Krótko mówiąc, mechanicznie ten obiektyw to kicha.

Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów