Witam, wlasnie czekam na moj nowy (uzywany) aparatBedzie to canon eos 30. Moglibyscie mi polecic jakis tani i dobry :wink: obiektyw do niego? Moze zaczac od 50mm 1.8?
Z gory dzieki![]()
Witam, wlasnie czekam na moj nowy (uzywany) aparatBedzie to canon eos 30. Moglibyscie mi polecic jakis tani i dobry :wink: obiektyw do niego? Moze zaczac od 50mm 1.8?
Z gory dzieki![]()
Bardzo dobry wybór, poźniej możesz uzbierać na Tamrona 28-75 f2.8:-DZamieszczone przez piotrek2
Albo od razu zacznij od Tamrona - bedzie mial szerokat w zoomie.
BingoZamieszczone przez piotrek2
. Akurat ten ma chyba najwyzszy stosunek cena/jakość.
A teraz muszę Cię niestety troche zmartwić. :-( Przy nastepnych decyzjach juz nie będzie tak łatwo - bedzie albo tani, albo dobry.
Ja też do mojego EOSa 30 jako pierwsze szkło(!) kupiłem EF50 1.8 II; to był doskonały (pod względem optycznym) wybór a poza tym aparat świetnie wygląda z tym obiektywem, szczególnie, gdy zainwestuje się jeszcze w BP-300...
Pozdrawiam !!!
50 mm 1.8 to doby wybor przy kryteriach, ktore podales.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
To na serio ma AŻ TAKIE znaczenie?Zamieszczone przez Dann
EOS is SILENCE
"Enjoy the silence."
---
Wróciłem...!
analog & digital / black & white / calm & easy...
a ja myslalem ze obiektyw to sie do rodzaju fotografi dobiera a nie do modelu aparatu, ale ja pewnie jakis dziwny jestem
dziekiW takim razie zaczynam od piecdziesiatki.
DZISIAJ PRZYSZLA PACZKA Z APARATEM!!! Jest kosmiczny!!!![]()