Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: nastawa kompensacji ekspozycji z górnego LCD

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie nastawa kompensacji ekspozycji z górnego LCD

Witam wszystkich.
    Posiadam canona 50D i napotkałem problem ( a może to tak ma być a ja nie zrozumiałem instrukcji obsługi). W czasie pracy z priorytetem AV przyciskami koło górnego LCD można wybrać odpowiednią nastawę i zmieniać czy to WB, ISO itd. Wszystkie te nastawy mogę wykonać bez problemu, natomiast nie mogę zrobić kompensacji ekspozycji. Ustawienie kompensacji na górnym LCD zmienia się w trakcie obrotu pokrętła, lecz po wyjściu z funkcji powraca do poprzedniego ustawienia (co potwierdza ustawienie w wizjerze oraz na ekranie głównym LCD). Natomiast zmiana kompensacji z poziomu menu głownego LCD natychmiast jest odpowiednio pokazywana na górnym LCD.
    W związku z tym mam pytanie, czy to tak ma działać (a ja nie rozumiem instrukcji)?
    Pozdrawiam
    Janek

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Pod przyciskiem masz kompensację siły błysku. Kompensację ekspozycji robisz po prostu kółkiem po lekkim naciśnięciu spustu.
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jansen Zobacz posta
    Witam wszystkich.
    Posiadam canona 50D i napotkałem problem ( a może to tak ma być a ja nie zrozumiałem instrukcji obsługi). W czasie pracy z priorytetem AV przyciskami koło górnego LCD można wybrać odpowiednią nastawę i zmieniać czy to WB, ISO itd. Wszystkie te nastawy mogę wykonać bez problemu, natomiast nie mogę zrobić kompensacji ekspozycji. Ustawienie kompensacji na górnym LCD zmienia się w trakcie obrotu pokrętła, lecz po wyjściu z funkcji powraca do poprzedniego ustawienia (co potwierdza ustawienie w wizjerze oraz na ekranie głównym LCD). Natomiast zmiana kompensacji z poziomu menu głownego LCD natychmiast jest odpowiednio pokazywana na górnym LCD.
    W związku z tym mam pytanie, czy to tak ma działać (a ja nie rozumiem instrukcji)?
    Pozdrawiam
    Janek
    Tak jak kolega napisał przyciskiem obok lcd zmieniasz 'kompensację ekspozycji lampy błyskowej', informacje o zmianie masz w formie ikony a nie na drabince.
    Natomiast ustawianie 'kompensacji ekspozycji' zmieniasz bezpośrednio pokrętłem i informacja zostaje na drabince.
    Pamiętaj, że wyłączenie aparatu nie kasuje ustawień kompensacji do wartości wyjściowych.
    EOS

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

O ja cierpiędolę... Przeczytaj instrukcję dokładniej...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    jansen - to do Ciebie jest.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeżeli masz instrukcję napisaną w "krzaczkach" japońskich (no takiej masz prawo nie rozumieć) to daj znać na PW. Coś uradzimy.
    Ostatnio edytowane przez kuzi4 ; 10-11-2010 o 02:00 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

dzięki za odpowiedzi. Niestety widocznie nie zrozumiałem instrukcji.
    Temat do zamknięcia!

Janek

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

jak napisano wyżej kompensacji ekspozycji nastawia się kółkiem po prawej stronie LCD. Warunek włączysz aparat nie na ON lecz wyżej na "Hokej"

Uprawnienia umieszczania postów