Łaski nie robią. Mają sprowadzić sprawny i gitara.
Łaski nie robią. Mają sprowadzić sprawny i gitara.
Kupiłem kiedyś w Carrefour nawigację, która następnego dnia przestała działać. Myślicie że wymienili na nową? Skądże, wysyłka do serwisu i 3 tygodnie czekania. Gdyby padła tego samego dnia to wymieniliby od razu a że następnego to już serwis.
Jak się nie zna swoich praw, to się na tym traci![]()
Dochodzenie swoich praw zajmuje sporo czasu, zapewne trwałoby to dłużej niż 3 tygodnie.
Nie.
Idziesz z pismem żądając w nim wymiany na nowe, sprawne urządzenie.
Sprzedawca ma 14 dni na uczynienie zadość Twojemu żądaniu.
Jeśli nie - robisz "aferę".
Działa w 99,999% przypadków.
Czyli i tak trwa to minimum dwa tygodnie plus czas na zrobienie afery, do tego stracony czas i nerwy. Wolę w tym czasie zdjęcia porobić![]()
A ja bym wolał mieć nowe urządzenie, bez "historii serwisowej".
Oczywiście każdy ma wolną wolę czy korzysta z gwarancji czy niezgodności z umową.
Ja w Euro kiedyś kupiłem kino domowe, przywiozłem do domu i okazało się ze jeden głośnik nie działa tak jak trzeba. Na następny dzień pojechałem wymienić, i były problemy, kierownika musieli wzywaćZ nim ciężko było, ale się dogadałem. Wymienili. I od tamtego czasu trzymam się od tego sklepu z daleka, zwłaszcza że rodzice mieli podobną sytuacje.
A mi kierownik sam zaproponował wymianę telewizora, tydzień po zakupie.
W Opolu w RTVEuroAGD w CH "Karolinka" w weekend jeszcze 50D było dostępne, więc z tego sklepu będą mogli Ci ściągnąć (jeżeli będą ściągać).
Ja jestem takiego zdania - NIE - sprzętowi komputerowemu i fotograficznemu w sklepach "z pralkami". Ale sam się zastanawiałem nad zakupem na raty i właśnie wybór padłby na RTVEuroAGDRaty 0%, a cena to 200zł więcej niż w FJ. A raty w FJ koszmarne
Jedź do sklepu - muszą wymienić. Poczekasz 2 dni na "ściągnięcie" z innego sklepu/magazynu. Życzę powodzenia!
/ Canon /