Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 77

Wątek: 50D Pomocy!

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michasss90 Zobacz posta
    Bateria naładowana na 100%, jeżeli chodzi o lampkę na ładowarce to najpierw migała raz, potem dwa razy, następnie trzy, a ostatecznie świeciła światłem ciągłym.
    No...! i jeśli aparat nie odpala, to... do sklepu i pokazać.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Coś już napisał Awatar michasss90
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jest jeszcze jeden problem. To było ostatnie body 50D w całej Warszawie w RTV euro AGD. Dzwoniłem na infolinię i się dowiadywałem gdzie jeszcze można go dostać, więc z wymianą nie wiem jak będzie... Gotówki nie zwrócą bo został kupiony na raty, a z załatwianiem rat jeszcze raz byłby dodatkowy kłopot...

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Bateria naładowana na 100%, jeżeli chodzi o lampkę na ładowarce to najpierw migała raz, potem dwa razy, następnie trzy, a ostatecznie świeciła światłem ciągłym.
    Czyli bateria jest git, zobacz jeszcze na styki w body, nie chciał bym wprowadzać Cię w błąd ale jeśli nie podbiłeś gwarancji to tym bardziej powinieneś udać się do sklepu i poprosić o wymianę puszki,nie powinno być problemu.
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Jest jeszcze jeden problem. To było ostatnie body 50D w całej Warszawie w RTV euro AGD. Dzwoniłem na infolinię i się dowiadywałem gdzie jeszcze można go dostać, więc z wymianą nie wiem jak będzie... Gotówki nie zwrócą bo został kupiony na raty, a z załatwianiem rat jeszcze raz byłby dodatkowy kłopot...
    Sklep albo Żytnia... z Warszawy jesteś więc wybór należy do Ciebie ;-)

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A tak z innej beczki... Na środku pokrętła znajduję się przycisk "SET". Czy powinien się on kręcić razem z pokrętłem?

Bywalec Awatar bernard78
    Miasto
    Łask

Domyślnie

tak, powinien
    Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
    SZUKAJKA Canon-Board

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ok, dzięki. Po takich przeżyciach człowiekowi już różne dziwne myśli przychodzą do głowy i zaczyna doszukiwać się najmniejszych szczegółów

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Skoro sprzedawca zapewniał Cię, że aparat na 100% będzie działał i do tego sprzedał Ci bajkę o nienaładowanej baterii gdzie wiadomo, że litowe baterie fabrykę opuszczają w stanie conajmniej 50% naładowania a efekt samorozładowania w tych ogniwach jest znikomy więc śmiem twierdzić, że na 100% wiedział że to body nie będzie działać. No chyba że Ty coś odwaliłeś. Wkładałeś kartę pamięci? Zerknij do gniazda czy styki nie są powyginane i pozwierane. Rozumiem, że po włożeniu baterii:
    1. Zamykasz klapkę baterii (przy otwartej aparat nie odpali)
    2. Drzwiczki komory karty pamięci są zamknięte (jw.)
    3. Włącznik w pozycji ON

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Styki są ok, już patrzyłem. Nie jest to mój pierwszy canon, poza tym bawiłem się przejściowo większością modeli canona więc jeżeli chodzi o obsługę nie ma z tym problemu. Nawet zacząłem szukać rozwiązania w instrukcji bo pomyślałem że może robię coś nie tak jak powinienem ale niestety to nic nie dało

Domyślnie

Maszeruj prosto do sklepu i żądaj wymiany na nowy, jak nie mają to ściągną z innego.
    Sprzęt masz kilka godzin i chcesz oddawać do serwisu.:-o
    EOS

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów