Nie ma żadnych terminów jeśli chodzi o roszczenia z tytułu gwarancji.
Można i nawet pół roku czekać jeśli nie ma części.
Nie ma żadnych terminów jeśli chodzi o roszczenia z tytułu gwarancji.
Można i nawet pół roku czekać jeśli nie ma części.
Akurat o tym nie wiedziałemNie ma żadnych terminów jeśli chodzi o roszczenia z tytułu gwarancji.
Można i nawet pół roku czekać jeśli nie ma części.![]()
EOS + L i kupa gratów ...
Art. 8.
1. Jeżeli towar konsumpcyjny jest niezgodny z umową, kupujący może żądać doprowadzenia go do stanu zgodnego z umową przez nieodpłatną naprawę albo wymianę na nowy, chyba że naprawa albo wy- miana są niemożliwe lub wymagają nadmiernych kosztów. Przy ocenie nadmierności kosztów uwzględnia się wartość towaru zgodnego z umową oraz rodzaj i stopień stwierdzonej niezgodności, a także bierze się pod uwagę niedogodności, na jakie naraziłby kupującego inny sposób zaspokojenia
i tu jest diabeł pogrzebany, gdyż wymiana nie jest możliwa bo nie ma na co, a nie ma ani słowa o zwrocie gotówki w tej ustawie!
pzd
Maciek
5D+BG-E4, 50D+ świeczka i parę słoików
A gdzie ja pisałem o zwrocie gotówki??
Zwrotu gotówki można się domagać jeśli nie jest możliwa naprawa ani wymiana na nowy.
No to koledze oddadzą gotówkę czyt. cofną kredyt ratalny ale zapłaci karę za wcześniejsza spłatę plus i tak naliczone za cały okres odsetki![]()
Jeżeli już RTV Euro AGD to najlepiej kupić przez ich sklep internetowy. Wówczas w ciągu 10 dni muszą przyjąć sprzęt. A odebrać można i tak osobiście, tam gdzie się chce. Jest tam jakaś drobna opłata za dostawę towaru do wybranego sklepu, ale chyba warto...
Biegam, bo lubię
eee tam, pewnie jest jakiś paragraf na to, że to z winy wadliwości towaru. Jeśli nie reguluje tego umowa kredytowa, to na pewno umowa BANK-SKLEP.
Zresztą ja nigdy nie miałem naliczonej kary za wcześniejszą spłatę kredytu, a jak spłacałem wcześniej, to bez odsetek za pozostały okres kredytowania...