Hejka
Sorry, że pomęczę wasze oczy, post będzie miał trochę linijek.
Jestem maturzystą i już od dłuższego czasu zastanawiam się nad szkołą i nad sobą. Interesuje się fotografią (wow xd) i strasznie bym chciał się tym zajmować dalej, aby był to mój zawód, czuje że to jest to. Nic innego mnie nie kręci tak bardzo. Zastanawiam się nad Warszawską Szkołą Reklamy. Ale kurdę w tym momencie nie wiem czy fotografia reklamowa to jest ten kierunek... nie chce robić zdjęcie drzewkom czy krzaczkom... Coś bardziej ambitnego. Nie mam jeszcze w pełni wiedzy o fotografii i mam nadzieje że może nauczę się tam sporo ciekawych wiedzy oraz pomoże mi to odnaleźć mój styl.
Mam jeszcze plany zatrudnić się w jakimś dobrym studio w charakterze asystenta i uczyć się od najlepszych min. w tym samym czasie kiedy zacznie się rok.
Chodzę do mdk na foto. Mam możliwość brania udział w sprawdzonych konkursach (kiedyś wziąłem udział w jednym z konkursach foto online, było to trochę chamskie, że nikt się nie odezwał, ani dyplomu ani nic... choć fotka była naprawdę niezła...).
Wiem, że fotografia w Polsce na szerszą skalę jest bardzo trudna... Czasami chciałbym pójść w kierunku Marcina Tyszki. Więc chyba fotografia studyjna jest tym co mnie interesuje.
Mam parę zdjęć które są na wystawach międzynarodowych (ale nie tam żadnego zdjęcia nawiązujących do klimatów studio, niestety...)
Po reklamie chciałbym pójść do filmówki na foto albo do asp w poznaniu, ponoć po reklamie bez problemu można się dostać do tych szkół)
Mam pomysły na nietypowe zdjęcia co jakś czas wykluwa się nowa inspiracja tylko z wykonaniem jest problem w LBN nie ma dobrych i tanich studiów aby sprawdzić czy pomysł jest dobry czy całkowitym niewypałem.
===============
Czy wy zajmujecie się fotografią jako hobby czy jest waszą pracą?
Jaka jest wasza specjalizacja?
Jak zaczynaliście?
Chcecie/Jesteście znani czy preferujecie być incognito?
Może macie dla mnie jakieś rady? nie chce się poddawać...
Czy jesteście szczęśliwi?