Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Makro co i jak

Wycior
    Guest

Red face Makro co i jak

Potrzebuję porobić troche fotek moim i nie tylko moim robalom. :-) Warunki oświetleniowe będą różne często ciemnawo i bez flesza. Mógłby mi ktoś doradzić jak i co wkręcić do mojego 350D ? Jaki obiektyw makro wybrać aby dawał zadowolenie z jakości zdjęć i byłby inwestycją na wiele lat ? Myślałem o stałce canona 100mm makro ale już sam nie wiem. może lepiej krutszy i jakieś soczewki ? Dotychczas trzaskałem fotki na kompakcie i nie miałem takich problemasów ale cuż zachciało mi się lustrzanki.

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

sprawdziles juz archiwum, ot chocby tu:
    http://canon-board.info/showthread.p...biektyw+makro?

przeciez to jeden z popularniejszych tematow na forum

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wycior
    Potrzebuję porobić troche fotek moim i nie tylko moim robalom....
    Potraktuję Cię łagodnie ;-)
    http://www.fotografia-przyrodnicza.a...afia/macro.php
    Na przyszłość jednak zadaj sobie troszkę trudu, aby choćby pobieżnie poznać temat, a dopiero potem zadawaj pytania.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dajcie sobie spokój z takimi radami.....

1. jeżeli ktoś jest początkującym ma prawo pytać - a ten kto wie.... czy to aż taki problem napisać (i co z tego, że się powtarzamy)
    2. może szukał, ale nie mógł znaleźć...
    3. może nie znalazł konkretnej informacji....

niedługo nikt nie będzie pytał tylko zastanawiał się "było czy nie było.... szukałem, ale może coś źle zrobiłem.... znawu mnie objadą...."

no i na koniec.... życie jest dynamiczne - wszystko się zmienia - rady również

pozdrawiam
    20D + 40D + Canon kit 18-55 + +Canon 10-22 + Canon 70-200 2.8 L IS + Canon 100mm Macro + ruski 50mm z mieszkiem + statyw manfrotto

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

to co napisałem nie jest do nikogo personalnie (nie do Was powyżej - coś przecież napisaliście

ale.... wiecie o co mi chodzi
    hej
    20D + 40D + Canon kit 18-55 + +Canon 10-22 + Canon 70-200 2.8 L IS + Canon 100mm Macro + ruski 50mm z mieszkiem + statyw manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wycior
    Potrzebuję porobić troche fotek moim i nie tylko moim robalom. :-) Warunki oświetleniowe będą różne często ciemnawo i bez flesza. Mógłby mi ktoś doradzić jak i co wkręcić do mojego 350D ? Jaki obiektyw makro wybrać aby dawał zadowolenie z jakości zdjęć i byłby inwestycją na wiele lat ? Myślałem o stałce canona 100mm makro ale już sam nie wiem. może lepiej krutszy i jakieś soczewki ? Dotychczas trzaskałem fotki na kompakcie i nie miałem takich problemasów ale cuż zachciało mi się lustrzanki.
    Jak dużo chcesz zainwestować w tą "zabawę" z makro - to jest podstawowe pytanie. Jak można Ci cokolwiek doradzić w kwestii obiektywu, gdy nie wiadomo jakimi środkami finansowymi dysponujesz.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cogito
    Dajcie sobie spokój z takimi radami.....
    1. jeżeli ktoś jest początkującym ma prawo pytać - a ten kto wie.... czy to aż taki problem napisać (i co z tego, że się powtarzamy)
    oczywiscie ze ma prawo pytac i tez dlatego dostaje konkretna odpowiedz, wyobrazasz sobie ze wszyscy beda powtarzac watek skladajacy sie z kilkudziesieciu maili ktory byl pare dni czy tygodni temu???

2. może szukał, ale nie mógł znaleźć...
    To tez dlatego dostal bezposredniego linka do konkretnych informacji, jak czegos nie znajdfzie to bedzie wiedzial o co sie pytac

3. może nie znalazł konkretnej informacji....
    jak wyzej to spyta konkretnie o ten szczegol ktorego nie znalazl

niedługo nikt nie będzie pytał tylko zastanawiał się "było czy nie było.... szukałem, ale może coś źle zrobiłem.... znawu mnie objadą...."
    Czy Ty nie jestes troche przewrazliwiony? Przeciez czlowiek sie spytal i dostal konkretne informacje bez cienia agresji.

no i na koniec.... życie jest dynamiczne - wszystko się zmienia - rady również
    Oczywiscie ale sa pewne podstawy ktore sa dosc stale, zwlaszcza ze watki na ten temat nie sa z przed wielu lat

Burn
    Guest

Domyślnie

"Używanie sobie" różnych "eminencji" na początkujących to normalna "fala" na niektórych forach.
    Rzecz moderatora problem rozwiązać.

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Burn
    "Używanie sobie" różnych "eminencji" na początkujących to normalna "fala" na niektórych forach.
    Trzymajac sie Twojej retoryki mozna napisac:
    Tak jak arogancja wypowiedzi i lenistwo nowicjuszy.

Przeczytaj odpowiedzi ktore pytajacy dostal, zobacz jakie sa informacje w linkach a potem zastanow sie czy jest o co toczyc piane.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Burn
    dlaczego piszesz nie na temat watku tylko rozpoczynasz kolejna dyskusje o odpowiedziach forumowiczow?... masz problem zglos go do admina/moderatora i nie troluj.
    EOT

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów