Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: 50d vs. 7d vs. 5dmk2

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

cos ci powiem tak na wstępie, wszedlme na stronę jednego ze sklepów internetowych, takiego w którym wiele razy robilem zakupy i ceny są pewne, (zreszta jak wejdziesz na allegro to podobną cene uzyskasz) to za 4000 zł kupisz caly zestaw nówka funkiel nie śmigany z kartą i torbą, a jak dobrze pobajerować to z filtrem jakimś...

Jak już myślisz głosno to najpierw polecam rozeznać się na rynku z cenami ponieważ możesz trochę się przejechać z obliczeniami co do kosztów

Wracając jednak do samego pytania, powiem krótko i zwieźle, chcesz filmy i "tanszy" korpus to kup 7D (jezeli juz koniecznie chcesz sprzedać 50d) , jezeli stac cie na 5d to bierz, to pełna klatka jest zaczepista w każdym calu jak dla mnie.

Mówisz że do sportu sie nie nadaje, wiesz ja mam 3 klatki na sek. i jakoś daje rade zrobic zdjecie tego co chce. Powiem ci tak, w kazdym tym wypadku to bardzo fajne korpusy, 50 D, 7D i 5D. To naprawde fajne aparaty, dobre i mocne, napakowane możliwościami które czekaja az je ktoś wykorzysta. O cenie juz mwiłem, stac cie na FF to bierz. Jednak my na te pytanie odpowiedzi ci nei znajdziemy, spróbuj sam sobie odpowiedzieć na pytani dotyczące tych sprzetów, np 7D wes do ręki kartke ze specyfikacja i powiedz O TAK NAPEWNO TE FILMY FULL HD BEDĄ MI POTRZEBNE, jezeli nie to nastepne i tak do konca, potem zobaczysz czy warto czy nie warto brać. 5D jest poza skalą w tym wypadku bo to FF nie mozna tego porównać do APSC, gdybym mial wybór miec albo FF albo nie wziąłbym FF to proste

Coś już napisał Awatar Canoniak
    Miasto
    Poland, Zielona Góra

Domyślnie

Krzychu nie oto chodzi.. Nic nie kupuję, nic nie sprzedaję.. Po prostu mam możliwość finansową zamiany obiektywów. Jeden z użytkowników doradził mi abym sprzedał sigmę i kita a zakupił T 17-50 VC. Ja tylko głośno myślę i radzę się osób, które trochę w tym siedzą.. Nie mam innej możliwości, gdzie mógłbym się poradzić o takie rzeczy..
    |Canon EOS 50d | C 50mm f/1.8 | 70-300mm f/4-5.6 | C 18-55mm f/3.5-5.6 IS |

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canoniak Zobacz posta
    To mając 2 tysiące w kieszeni (kit i sigma sprzedana):
    Wybrać i/lub dołożyć do :
    -70-200L f/4 USM,
    -17-40lL f/4
    -T17-50 VC
    -a może co innego?
    mamy 3 rózne szkła
    -tele którym w domu nie ogarniesz
    -szeroki użytek który jest stosunkowo ciemny do apsc (ale to oryginał, znaczy się canon)
    -szeroki uzytek z dobrym światłem ale nieoryginalny , hmmm a co ty byśwybrał?

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canoniak Zobacz posta
    A sprzedać sigmę i kita, a zakupić np. 70-200L f/4 USM i grip? A może 17-40?

#2 wybór:
    7d + T17-50 VC ?
    jest niedziela to nam się widzę nudzi
    sprzedaj kita i sigmę i kup za to 70-200/4L to będziesz miał u mnie mistrza.
    i wtedy będę Ci odradzał fotografowanie, bo Twoja przyszłość jest w handlu.
    Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Miasto
    Poland, Zielona Góra

Domyślnie

Shingo,
    - Tele - dobre rozwiązanie do akcji; daje mi daleki zakres ogniskowej
    - szeroki - stosunkowo ciemny. W pomieszczeniach gorzej oświetlonych mogę mieć problem
    - szeroki - jasny, nie AŻ tak drogi obiektyw, do portretów i sesji i/lub zdjęć architektury, plenerów etc. w sam raz.

#Ale co wtedy, gdy bd mi potrzebny tele? Wtedy po wyborze Tamrona pozostaje opcja czekać i zakup za jakiś czas tele.

jacek_73, pocóż to ten sarkazm.

Bywalec
    Miasto
    Ruciane - Nida

Domyślnie

Za sigmę dostaniesz około 500zł, za kita ze stabilizacją około 250zł.
    Raczej nie więcej.
    Aparat, jeżeli w dobrym stanie i z przebiegiem do 20 tys, to około 2000-2300zł.
    Chyba, że mnie ktoś poprawi.
    Zaginiona szukajka: http://maciejko.net/cbsearch/

Tak, uprawiam onanizm sprzętowy. :P

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

to nie jest żaden sarkazm z mojej strony, próbuję Cię sprowadzić na ziemię :-D
    Kupować to sobie możemy jak mamy na to środki. Więc jak masz ok.1700 zł to możesz się zaczaić na c70-200/4L, jak masz w okolicach 900 zł to możesz pokusić się o tamrona17-50/2.8. To dobre obiektywy są, tylko nie licz że puścisz tak łatwo sigmę70-300(bez APO) czy kita i stąd moje wielkie zdziwienie.??:
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Miasto
    Poland, Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    to nie jest żaden sarkazm z mojej strony, próbuję Cię sprowadzić na ziemię :-D
    Kupować to sobie możemy jak mamy na to środki. Więc jak masz ok.1700 zł to możesz się zaczaić na c70-200/4L, jak masz w okolicach 900 zł to możesz pokusić się o tamrona17-50/2.8. To dobre obiektywy są, tylko nie licz że puścisz tak łatwo sigmę70-300(bez APO) czy kita i stąd moje wielkie zdziwienie.??:
    Rozumiem.
    1. założenie - sigma i kit sprzedany - mam około 800 zł. Dołożyć mogę około 1000zł - czaić się na 70-200?
    2.Mogę kupić tamrona, a reszta kasy która mi zostanie..; odłożyć i przeczekać.

Ale jedno pytanie sobie zadaję.. co jak kupię tele i będzie mi za długo.. Wtedy będę musiał odkładać.. odkładać na szeroki kąt.

//Trzeba wybrać mniejsze zło.

Bywalec
    Miasto
    Ruciane - Nida

Domyślnie

Sprawdź na swojej sigmie czy pasuje ci zakres 70-200mm.
    Zaginiona szukajka: http://maciejko.net/cbsearch/

Tak, uprawiam onanizm sprzętowy. :P

Miasto
    Poland, Zielona Góra

Domyślnie

Czasem to jest za wąsko. Nie zawsze mam możliwość cofnięcia się; zmiany odległości od osoby fotografowanej..

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów