cos ci powiem tak na wstępie, wszedlme na stronę jednego ze sklepów internetowych, takiego w którym wiele razy robilem zakupy i ceny są pewne, (zreszta jak wejdziesz na allegro to podobną cene uzyskasz) to za 4000 zł kupisz caly zestaw nówka funkiel nie śmigany z kartą i torbą, a jak dobrze pobajerować to z filtrem jakimś...
Jak już myślisz głosno to najpierw polecam rozeznać się na rynku z cenami ponieważ możesz trochę się przejechać z obliczeniami co do kosztów
Wracając jednak do samego pytania, powiem krótko i zwieźle, chcesz filmy i "tanszy" korpus to kup 7D (jezeli juz koniecznie chcesz sprzedać 50d) , jezeli stac cie na 5d to bierz, to pełna klatka jest zaczepista w każdym calu jak dla mnie.
Mówisz że do sportu sie nie nadaje, wiesz ja mam 3 klatki na sek. i jakoś daje rade zrobic zdjecie tego co chce. Powiem ci tak, w kazdym tym wypadku to bardzo fajne korpusy, 50 D, 7D i 5D. To naprawde fajne aparaty, dobre i mocne, napakowane możliwościami które czekaja az je ktoś wykorzysta. O cenie juz mwiłem, stac cie na FF to bierz. Jednak my na te pytanie odpowiedzi ci nei znajdziemy, spróbuj sam sobie odpowiedzieć na pytani dotyczące tych sprzetów, np 7D wes do ręki kartke ze specyfikacja i powiedz O TAK NAPEWNO TE FILMY FULL HD BEDĄ MI POTRZEBNE, jezeli nie to nastepne i tak do konca, potem zobaczysz czy warto czy nie warto brać. 5D jest poza skalą w tym wypadku bo to FF nie mozna tego porównać do APSC, gdybym mial wybór miec albo FF albo nie wziąłbym FF to proste