do wiadomo juz czy lasery pala tylko przy filmowaniu? bo bede mayday focic i sie obawiam zeby mi nie wypalilo :/
do wiadomo juz czy lasery pala tylko przy filmowaniu? bo bede mayday focic i sie obawiam zeby mi nie wypalilo :/
kiedyśbyłowideożenibypalialejatamniewierzęmyś lężemożnafociciprzepraszamalezacięłamisięspa cja
[SIGPIC][/SIGPIC]
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Ja bym chyba nie ryzykował....już trochę o tym się mówiło,nie fajnie by było w ten sposób zniszczyć sobie sprzęt
EOS + L i kupa gratów ...
miałem niedawno takie zlecenie... i dostałem laserem po obiektywie
---> http://jacekbrozek.blogspot.com/2010...na-wesele.html
nic się nie stało ale stracha miałem
Słuszna uwaga
A co do tematu to wydaje mi się że żeby sfajczyć matrycę to promień lasera powinien paść dokładnie na nią. Biorąc pod uwagę czas otwarcia migawki, to że lasery raczej nie są nieruchome wydaje mi się mało prawdopodobne żeby oba te czynniki zgrały się w jednym momencie. Aczkolwiek możliwe że laser będzie na kursie kolizyjnym w chwili gdy migawka będzie u góry...I co wtedy?
Jako że nie robię ślubów ani innych takich imprez zarobkowo wolę nie ryzykować.
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".