Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: C 50d - brak folderów na karcie po podłączeniu do PC

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Pszów

Domyślnie C 50d - brak folderów na karcie po podłączeniu do PC

Zapewne to prosta sprawa, ale jak podłączam aparat pod PC, to zdjęcia nie są pogrupowane w folderach (np. wg dni), tylko wszystkie razem są wrzucone. Poza tym ikona jpg nie jest taka xpkowa, tylko jakaś taka inna. czy potrzeba jakiś sterowników, by się to normalnie wyświetlało?

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja miałam podobny problem, jeszcze do tego rawy się wyświetlały jako jpg podłącz aparat pod komputer i exportuj do komputera za pomocą EOS Utillity

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Pszów

Domyślnie

ale właśnie chodzi o to, że ja bym chciał, żeby aparat (karta) były czytane jak dysk, pendrive a nie jako całe urządzenie. Chyba można to jakoś zrobić? W tej chwili na karcie nie mam nawet folderu DCIM tylko fotki i jakiś ffolder MISC
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    i po podłączeniu aparatu do kompa nie pokazuje mi sie ekran przesyłania, tylko na górnym wyświetlaczu miga busy.
    Ostatnio edytowane przez hasos ; 05-11-2010 o 19:55 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Łódź

Domyślnie

no to ja mam tak samo, to chyba tylko możesz kupić czytnik kart i wtedy będzie ci komputer po prostu czytał kartę

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Pszów

Domyślnie

aha, no to kurde dziwna rzecz. Do tej pory miałem pentaxa, sony i samsunga i we wszystkich działało jak trzeba.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Może ktoś poleci dobry i tani czytnik kar CF?
    Ostatnio edytowane przez hasos ; 05-11-2010 o 20:09 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Problem ten można łatwo zażegnać inwestując w czytnik kart CF za jedyne 10-30 zł.
    Pewnie przestawiłeś w aparacie tryb połączenia (nie pamiętam jak jest w 50d bo nie mam go pod ręką, ale np w 350d był tryb normal/disk i tryb "print/ptp") albo coś w programie.
    C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Pszów

Domyślnie

no właśnie że w 50d nie ma takiej opcji, żeby ustawić jako dysk. Pozostaje czytnik.

Miasto
    Łódź

Domyślnie

tak jak mówiłam (pisałam) też z tym "walczyłam", ale chyba najlepszym rozwiązaniem będzie czytnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hasos Zobacz posta
    W tej chwili na karcie nie mam nawet folderu DCIM tylko fotki i jakiś ffolder MISC
    hm zaraz zaraz... po dokładniejszym przeczytaniu odnoszę wrażenie, że karta pamięci została sformatowana/nie ma już na niej zdjęć...
    C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Pszów

Domyślnie

po włożeniu karty do aparatu sformatowałem ją (tak każe instrukcja). Ale i tak wciąż problem występuje.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów