Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: G6 a film/zdjęcie bezpośrednio na komp

marks19
    Guest

Domyślnie G6 a film/zdjęcie bezpośrednio na komp

Witam, jestem nowy, podobnego postu nie znalazłem więc pytam:
    Czy w G6 można:
    -bezpośrednio dokonać zapisu zdjęć na komputer
    -w czasie rzeczywistym nagrywać filmik odrazu na komputer (pewnie nie ma to znaczenia bo ograniczenie do 180sek. jest, prawda?)
    -używać G6 jako kamerki internetowej (również pewnie nie, bo jest ograniczenie do 180sek, oza tym pewnie nie istnieje taki soft...)
    -istnieje soft który znosi ograniczenie nagrywania filmu 180sek?

To jest aparat a nie kamera, to wiem! Ale są ludzie zdolni na Ziemii i może coś wymyślili?

Pzdr

Coś już napisał

Domyślnie

Witam
    Swojego G5 podłączam do komputera poprzez kartę TV i wtedy działa jak kamera internetowa. Wystarczy uruchomić Tlena i videokonferencję . Ale szkoda zużywać matrycę na pierdoły, lepiej kupić normalną kamere za grosze.

marks19
    Guest

Domyślnie O właśnie!

To jest kolejna sprawa która mnie interesuje. Niektorzy mowia ze krecac filmy itd niszczy sie matryce. Przeciez obraz na LCD przechodzi przez matryce. Jak matryca sie moze niszczyc w taki sposob jak napisales lub krecac filmy?

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Szybciej sie zuzywa, bo musi pracowac w sposob ciagly.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Dopiero zaczyna Awatar cahe

Domyślnie

przecież kadrując na LCD też cały czas używasz matrycy...
    potłuczone lustro, pomałana migawka, tragiczne oko i troche szkła opakowanego w metalowe, przerdzewiałe korpusy... i zero efektów!

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Czyli jak... wlaczam lustrzanke i matryca od razu mi caly czas sie grzeja na full obrotach?
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pszczola
    Czyli jak... wlaczam lustrzanke i matryca od razu mi caly czas sie grzeja na full obrotach?
    Że que?

Przeciez lustrzanka ani nie nagrywa filmow ani nie kadruje na LCD a o tych przypadkach tu byla mowa.

Uprawnienia umieszczania postów