Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 44

Thread: Problem z ostrością - Canon 50d + Tamron 17-50 VC

Dopiero zaczyna

Default Problem z ostrością - Canon 50d + Tamron 17-50 VC

Kupiłem jakiś czas temu zestaw taki jak w temacie /oddzielnie korpus i obiektyw w innych sklepach/. Okazało się że obraz był nieostry. Po wymianie 2 obiektywów w końcu oddałem przez sklep obiektyw do serwisu Tamrona w Gdańsku razem z body. Po jakimś czasie oddali go i stwierdzili że z obiektywem jest wszystko oki bo jak go podłączali do innych korpusów - C450d i C40d obraz był rewelacyjny w całym zakresie a z moim body nie udało im sie ustawic /albo obraz był ostry przy 17 albo przy 50 mm/ w związku z tym przypuszczają że to wina body i złego ustawienia lustra. powiem szczerze że jestem już tym wszystkim zmęczony że tyle problemów może byc z nowym sprzętem. Czy miał ktos z Was podobny przypadek? czy lepiej oddac body do serwisu canona tym razem i ciągnąc to przez kolejne miesiące nie mając sprzętu na chodzie/i zostając przy Tamronie/ czy zmieni obiektyw w sklepie w którym go kupowałem na inny /mam taką mozliwośc/ np. Canona 15-85 i problemy znikną...z góry dzięki za pomoc

Pełne uzależnienie Pikczer's Avatar

Ale przeciez sam sobie odpowiedziales. Na zdrowy chlopski rozum - podepnij inne szkielka i sprawdz czy problem sie powtarza a wyeliminujesz to, co jest niesprawne.

Dopiero zaczyna

Niby podpinałem 3 egzemplarze tamrona 17-50 vc i było tak samo

Pełne uzależnienie popmart's Avatar

Quote Originally Posted by Olek1979 View Post
    Niby podpinałem 3 egzemplarze tamrona 17-50 vc i było tak samo
    inne szkła .... nie inne egzemplaże .... ale wygląda że puszka

Dopiero zaczyna

a regulacja lustra ma jakis wpływ na ostrosc zdjęć...body jest tez nowe ma jakies 3 tygodnie od zakupu

Pełne uzależnienie popmart's Avatar

nowe, nie nowe każde może być uszkodzone źle zmontowane .... idź do dowolnego sklepu powybieraj obiektywy, strzel parę fotek, zobacz w domu, będzie jasne

Dopiero zaczyna

A moe byc taka sytuacja gdzie przy innych obiektywach np, Canona będzie oki a żaden tamron nie pasuje do mojego body akurat?

Pełne uzależnienie Pikczer's Avatar

Moze byc wszystko. Canon jest przeznaczony dla Canona i wg mnie tu bym sprawdzal poprawnosc dzialania a dopiero potem inne zamienniki.

Coś już napisał Hubolsky's Avatar

Myślę że serwis będzie konieczny, moje szkiełka ostrzą bardzo dobrze bez względu na markę.
    EOS 5DII// X100 // C 70-200 IS II // C 135/2 // S 50/1.4 // C 24/1.4 // 580EX II // 430EX II// SLIK 500DX// CDN...

Początki nałogu luck1985's Avatar

Problem wystepuje w tych tamronach i jeszcze paru innych modelach . Zostalo to zgloszone i czekaja ludzie na odp Tamrona.
    http://www.canonrumors.com/
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Mi nie pasuje cos w tym szkle , zdjecia sa ok , ostre i w ogole , ale nie trafia AF tam gdzie ja chce , chce zeby centralnie na srodku - na srodkowym pkt zlapal mi ostrosc , a on lapie na boku gdzies z dolu.
    Last edited by luck1985; 06-11-2010 at 02:45 PM. Reason: Automerged Doublepost

Page 1 of 5 123 ... LastLast