Strona 41 z 42 PierwszyPierwszy ... 3139404142 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 420

Wątek: [test] SIGMA 85/1.4 EX DG HSM

Bywalec
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Odp: [test] SIGMA 85/1.4 EX DG HSM

Cytat Zamieszczone przez tomek1976 Zobacz posta
    "Pytanie tendencyjne": a jak z AF? Bo noszę się z zamiarem zakupu, ale jako że ma być wysyłkowo, to obawiam się problemów z jakim borykają się Sigmy.
    Mam dwie Sigmy 35 i 85, niby wszystko było OK, ale czasami trafiał się BF czy FF w zależności od odległości obiektu, wysłałem do serwisu do Gdyni zaraz po zakupie razem z body (było to już z dobrych kilka miesięcy temu) i naprawdę jestem zadowolony, praktycznie nie zdarzają mi się sytuacje kiedy obiektyw nie trafi. Nie patrzyłbym czy dobra czy zła sztuka bo wszystkiego nie przetestujesz, a kalibrację w body tego nie załatwisz bo nie masz możliwości ustawienia korekcji na różne odległości, a proforma i tak bym wysłał na kalibracje. Bo o mydlanych sztukach nie słyszałem, tylko o problemach FF BF a to się da wyregulować.
    Ostatnio edytowane przez Martinez69 ; 02-06-2014 o 10:21
    Marcin

Dopiero zaczyna

Wiece co mi powiedzial facet w salonie SIGMA PRO, ze serwis kalibruje obiektyw tylko dla dwoch odległosci, a kupując docka mamy mozliwosc kalibracji dla 4 odleglosci :O.

--- Kolejny post ---

Wiece co mi powiedzial facet w salonie SIGMA PRO, ze serwis kalibruje obiektyw tylko dla dwoch odległosci, a kupując docka mamy mozliwosc kalibracji dla 4 odleglosci :O.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Może warto zaplanować jakiś weekend w mieście, w którym jest sigma procentrum albo inny dystrybutor i dobrać osobiście najlepszą sztukę?polecam
    DOKLADNIE
    albo kupic 3 naraz wysylkowo i w ciagu 10 dni oddac 2

Bywalec
    Miasto
    Białystok

[QUOTE=karp29;1226313]Wiece co mi powiedzial facet w salonie SIGMA PRO, ze serwis kalibruje obiektyw tylko dla dwoch odległosci, a kupując docka mamy mozliwosc kalibracji dla 4 odleglosci :O.

--- Kolejny post ---

bzdura, możę chce nakręcić sprzedaż, chyba, że tak akurat robią w Sigme pro, Sigma foto service w Gdyni, do której wysyłałem 2 Sigmy na pewno tak nie robi, bo w moich obiektywa rozrzut był spory na różnych odległościach, a przebieg aparatu zwiększył się o 600 klatek, więc dla 2 odległości nie zrobili by tyle fotek testowych moim aparatem

--- Kolejny post ---

[QUOTE=karp29;1226313]Wiece co mi powiedzial facet w salonie SIGMA PRO, ze serwis kalibruje obiektyw tylko dla dwoch odległosci, a kupując docka mamy mozliwosc kalibracji dla 4 odleglosci :O.

--- Kolejny post ---

bzdura, możę chce nakręcić sprzedaż, chyba, że tak akurat robią w Sigme pro, Sigma foto service w Gdyni, do której wysyłałem 2 Sigmy na pewno tak nie robi, bo w moich obiektywa rozrzut był spory na różnych odległościach, a przebieg aparatu zwiększył się o 600 klatek, więc dla 2 odległości nie zrobili by tyle fotek testowych moim aparatem
    Marcin

Coś już napisał

A dla jakich odległości można samemu kalibrować dockiem sigmę 35 1.4?

Dopiero zaczyna

--- Kolejny post ---

no serwis w gdyni , nie wiem czy bzdura, takie inf. uzyskałam

--- Kolejny post ---

no serwis w gdyni , nie wiem czy bzdura, takie inf. uzyskałam
    Ostatnio edytowane przez karp29 ; 14-06-2014 o 08:45

Ktoś już może porównywał sigme z canonen 85 mm f/1.8 ? Jak z szybkością AF ? Jestem przed zakupem jednego z tych dwóch szkieł plus oczywiście sigma 35 mm f1.4.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

85 1.8 ma bardzo szybki AF, Sigma zdecydowanie wolniejszy. Sigma ostrzejsza od 1.8 ale aberracje w S85 to masakra. Zrezygnowałem po testach i kupiłem 85L

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    85 1.8 ma bardzo szybki AF, Sigma zdecydowanie wolniejszy. Sigma ostrzejsza od 1.8 ale aberracje w S85 to masakra. Zrezygnowałem po testach i kupiłem 85L
    Dziękuję za odpowiedz bo potrzebuje czegoś szybkiego np.tańca a tu 85 1.8 jest nawet szybsza od L.

Pełne uzależnienie

Sigma ostrzejsza od 1.8 ale aberracje w S85 to masakra. Zrezygnowałem po testach i kupiłem 85L
    były kiedyś jakieś przykłady porównania 85 L II z S85. I faktycznie S85 to masakra pod względem purpurowych obwódek wokół obiektów na jasnym tle. Tyle, że w tym porównaniu 85 L II miał te obwódki ze 2x większe. I komu tu wierzyć?

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Ktoś już coś zasłyszał o Sigmia 85 Art, jakieś przecieki?
    |6D|60D|S 14 2.8|S A35 1.4|C70-200 L4|C50 1.8|C85 1.8|430EX|
    andrzeswierc.pl

Strona 41 z 42 PierwszyPierwszy ... 3139404142 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów