Strona 33 z 42 PierwszyPierwszy ... 233132333435 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 420

Wątek: [test] SIGMA 85/1.4 EX DG HSM

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie

nie maja za co przyczepić się do zdjęć to za opisy się zabrali :P no ale racja

Uzależniony

Domyślnie

Tak wygląda obiektyw wewnątrz po powrocie z serwisu Sigmy w Polsce :
    http://img266.imageshack.us/img266/4336/30573394.jpg

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    Tak wygląda obiektyw wewnątrz po powrocie z serwisu Sigmy w Polsce :
    http://img266.imageshack.us/img266/4336/30573394.jpg
    No to widzę że nastąpiła jakaś zmiana. Moja Sigma 50/1.4 jak wróciła z serwisu PL to spod przedniej soczewki zniknął paproch, ale za to sama soczewka zaczęła się ruszać

Uzależniony

Domyślnie

Mój obiektyw ma bardzo długą historię serwisową. Został zakupiony w sklepie agito.pl Sklep ten wyłączył rękojmię i po prostu nie odpowiada za produkt, kieruje do serwisu. Serwis za pierwszym razem nic nie zrobił. Po ponownym odesłaniu wyregulował sensor GMR, lecz obiektyw nadal nie działał poprawnie. Skontaktowałem się z Sigmą w Niemczech, uzyskałem odpowiedź, że nie rozumieją polskiego serwisu który nie chce wymienić obiektywu na nowy, lecz oni nie mogą nic zrobić. Tak więc tym razem skontaktowałem się z Sigma Japan, Sigma Japan kazała ponownie odesłać obiektyw do serwisu Sigma Polska (trzeci raz) gdzie wymieniono moduł GMR. Obiektyw wrócił i właśnie wewnątrz wygląda tak jak powyżej, obiektyw ten nie był używany, bo nie był sprawny, jako nowy był czyściutki. Skontaktowałem się ponownie z Sigma Japan i czekam na odpowiedź gdyż teraz mają urlop.

Domyślnie

Aż się wierzyć nie chce... Myślałem nad tą Sigmą ale w tym momencie definitywnie kupuję Canona 85/1.8.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Co jest grane z tymi szkłami firm alternatywnych?!
    Wygląda na to, że systemowe szkiełko to systemowe. Człowiek robi zdjęcia, nie bawi się w poprawianie nowego.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Co ma oznaczać "sklep wyłączył rękojmię"?!

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Co jest grane z tymi szkłami firm alternatywnych?!...
    U mnie na ten przykład wszystko w porządku. Na x szkiel sigmy (ok 20 różnych) tylko z jednym miałem problemy (czyli statystycznie wychodzi mi 5% ), a serwis po oględzinach odesłał mi nowe...pozbawione wad. Ale nie wiem, może to mój urok...może to maybelline
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Co ma oznaczać "sklep wyłączył rękojmię"?!
    Dotyczy to tylko zakupów dla firm, których nie obowiązuje ustawa konsumencka i mogą skorzystać tylko z rękojmi. W świetle prawa rękojmie można włączyć, co właśnie zrobiło agito.pl w mailu odpisali: "strony mogą odpowiedzialność z tytułu rękojmi ograniczyć lub wyłączyć. Zgodnie z naszym regulaminem sklep Agito ma wyłączoną rękojmie. W przypadku gdy kupującym nie jest konsument w rozumieniu art 221 Kodeksu Cywilnego, strony wyłączają odpowiedzialność sprzedawcy z tytułu rękojmi za wady fizyczne towaru (art. 558 § 1 Kodeksu Cywilnego)."

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    U mnie na ten przykład wszystko w porządku. Na x szkiel sigmy (ok 20 różnych) tylko z jednym miałem problemy (czyli statystycznie wychodzi mi 5% ), a serwis po oględzinach odesłał mi nowe...pozbawione wad. Ale nie wiem, może to mój urok...może to maybelline
    Nie wiem jak inne szkła sigmy (nie używałem i nie zamierzam), tego modelu miałem 3 sztuki w rękach i efekt ten sam AF szalał jak karabin maszynowy. Temat ten jest o 85mm 1.4 i tego się trzymajmy.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

No to ładnie wpadłeś...

Strona 33 z 42 PierwszyPierwszy ... 233132333435 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów